Vés al contingut

notícies relacionades

Francesc llança una bateria de preguntes per “promoure una àmplia consulta sobre la família”

(CR) La Secretaria General del Sínode ha publicat aquest dimarts la “Lineamenta " del proper Sínode de Bisbes sobre la Família, que continuarà el treball del sínode realitzat aquest octubre. Per preparar la sessió que es farà del 4 al 25 d’octubre de 2015 el document vol continuar “el procés sinodal” i recollir parers sobre com afrontar els temes pastorals  que s’hi plantegen.

Sistach creu que el Sínode obre petits camins que poden ser “respostes pastorals noves”

(Jordi Llisterri –CR) Ho deixa en mans dels experts, biblistes, canonistes, teòlegs... però creu el sínode obre “petits camins, viaranys, que davant d’aquestes situacions noves poden ajudar a ser respostes pastorals noves”. Així ho va explicar aquest dimecres el cardenal Lluís Martínez Sistach en la obertura del curs de la Fundació Joan Maragall que es va celebrar dilluns al Seminari Conciliar de Barcelona.

El Sínode demana que “l’Església sigui una casa amb la porta sempre oberta”

(CR) El missatge final del Sínode de bisbes que s’ha tancat a Roma aquest diumenge reconeix la realitat diversa i complexa de les famílies. La resposta que ofereix el missatge és que “l’Església sigui una casa amb la porta sempre oberta, rebent a tothom sense excloure ningú”. Missatge del Sínode de Bisbes sobre la Família

Salvador Pié: “El papa vol que els sínodes donin més fruits”

(Jordi Llisterri –CR) És un dels catalans que té més perspectiva per valorar la dinàmica d’un Sínode de Bisbes. El teòleg Salvador Pié va participar com a expert en els dos darrers sínodes convocats pel papa. Des d’aquesta experiència parla de la convocatòria extraordinària d’aquest dies a Roma per tractar sobre la família.

Sistach demana al Sínode anar "a la recerca de l’ovella perduda"

(CR) L'arquebisbe Lluís Martínez Sistach ha pronunciat aquest dilluns al Vaticà l'homilia en la pregària d'obertura de la primera sessió del Sínode sobre la Família. “Que puguem tenir els mateixos sentiments del Bon Pastor que té cura de les noranta-nou ovelles i va a la recerca de l'ovella perduda”, ha demanat Sistach.

Sistach, nomenat pel papa com a participant del Sínode de Bisbes sobre la família

(CR) L’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, serà un dels participants en els debats del Sínode de Bisbes sobre la família que es farà a Roma del 5 al 19 d’octubre. El cardenal Martínez Sistach ha estat escollit directament pel papa Francesc, ja que no hi accedeix per raó del càrrec, com els càrrecs de la cúria, o per elecció de la Conferència Episcopal.

panoràmica

Veure la fe