Vés al contingut

notícies relacionades

Les sèries de televisió també poden comunicar l’experiència religiosa

(Fundació Claret) “Si com cristians volem comunicar una experiència religiosa, les sèries de televisió ens obren un àmbit de treball”. Aquesta és una de les conclusions del XXè Simposi Claret que s’ha celebrat aquest dissabte sobre la presència del fet religiós en les sèries de televisió. El president de la Fundació Claret, el claretià Màxim Muñoz, ha destacat al final de la sessió la necessitat que de des l’entorn de l’Església es plantegi oferir “projectes audiovisuals interessants amb els que és possible arribar al gran públic”.

L'Església necessita un canvi d’estratègia mediàtica?

(CR) "El cristianisme en els relats mediàtics. Necessita l’Església un canvi d’estratègia?". Aquest és el tema del XIX Simposi de la Fundació Claret que es farà a Barcelona el proper dissabte 27 de maig. El Simposi es planteja com es perceben des l’Església els relats sobre el cristianisme que generen avui els mitjans de comunicació i quina visió tenen els mitjans del cristianisme. Una reflexió que es proposa ser crítica, autocrítica i, sobretot, obrir perspectives.

Un nou estat laic o aconfessional?

(CR) Un futurible estat català seria laic o aconfessional? Rebrien finançament públic les religions? Se signarien nous Acords amb el Vaticà? Com quedaria la presència de la religió a l’escola? Són algunes preguntes que poden sonar a política ficció. Però, independentment de les opcions polítiques de cadascú, gairebé els partits plantegen les seves opcions davant del fet religiós en un marc de reforma constitucional o de procés constituent.

Veure la fe