Vés al contingut

notícies relacionades

sjd-gran

L'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, millor hospital missioner a Sierra Leona

SOLIDARITAT SJD | El Ministeri de Sanitat de Sierra Leone ha atorgat a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona el reconeixement com a Millor Hospital Missioner a Sierra Leone per l’excel·lent tasca realitzada en aquest país en els últims 50 anys. Així li ho ha comunicat el Comitè de Direcció de la Unitat Territorial I de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, després de la reunió de Comitè de Centres Sanitaris.

"He passat de ser missioner in situ a ser missioner on line"

(Sant Joan de Déu) Aquest més d'abril, l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu dedica una entrevista al germà Fernando Aguiló, responsable del programa d'Agermanament de l'Hospital d'Esplugues amb Sierra Leona. Parla de l'origen i l'evolució d'aquest enllaç i defensa que “tota cooperació ha de comptar amb el coneixement local, la gestió local i la cultura local, si vol ser eficient”.

Els salesians aconsegueixen la llibertat d'un jove pres sense sentència a Sierra Leone

(Salesians) Entrar en la presó d'homes de Sierra Leone és retrocedir en el temps i estar “en l'infern en la terra”, segons els propis presos. En ella s'amunteguen homes amb menors, criminals amb reclusos sense sentència i els casos de la qual han sigut oblidats. Els salesians que treballen en la presó s'han proposat aconseguir la llibertat d'aquests últims i ja han tingut el primer èxit.

Un any de la crisi de l'ebola

(Sant Joan de Déu) Des Juan Ciudad ONGD recorden que es compleix un any de la tragèdia que va provocar el virus de l'ebola a l'Hospital Sant Josep de Monròvia (Libèria) i que va causar la mort de tres germans de Sant Joan de Déu, entre ells Miguel Pajares, i una germana de les Missioneres de la Immaculada Concepció, a més de cinc treballadors.

L'ebola: un abans i un després en l'agermanament amb Sierra Leone

(Laura Mor –CR) Aquest dijous l'Hospital de Sant Joan de Déu d'Esplugues ha fet el balanç dels deu anys d'agermanament amb el seu homònim a Sierra Leone: el Saint John of God Hospital, de Mabesseneh-Lunsar, a l'oest del país. L'experiència, molt marcada els darrers mesos pel virus de l'ebola, fa evident la necessitat de ser-hi. "La vida segueix, fins i tot segueix el programa d'agermanament. Tenim idees noves!" ha anunciat el germà Fernando Aguiló, que coordina el projecte des de Catalunya.

"L'eina més forta per combatre l'Ebola no són els diners, és l'esperança"

(CR/Salesians) Arran del primer contagi conegut del virus d'Ebola a Europa, la dinàmica informativa ha descuidat l'origen del brot, a l'Àfrica Occidental, on són ja prop de 7.200 les persones infectades. Fa només una setmana la missió salesiana a Sierra Leone obria la primera residència per acollir els orfes supervivents de l’Ebola a Monròvia, la capital de la veïna Libèria.

Veure la fe