Vés al contingut

notícies relacionades

166 víctimes de tràfic de persones utilitzen els serveis jurídics de SICAR

(SICAR) El programa d'atenció integral a víctimes de tràfic d'éssers humans SICAR cat ha atès a Catalunya un total de 196 persones durant el 2021. Els supervivents atesos d'aquesta greu violació de drets humans són 171 dones, 5 homes i 20 menors que inclouen els fills i filles de les usuàries.

SICAR cat denuncia que “l'esclavitud segueix vigent”

(Adoratrius) En el Dia Internacional de l’Abolició de l’Esclavitud, SICAR cat i Proyecto ESPERANZA, tots dos projectes de les Adoratrius, assenyalen que, tot i que l'esclavitud va ser la primera violació de Drets Humans que va suscitar una àmplia preocupació internacional, segueix, a dia d'avui, vigent i ha evolucionat cap a altres formes, com el treball forçat o el tràfic d'éssers humans (TEH), que inclou finalitats d'explotació

Sicar demana més protecció per les víctimes de violència de gènere durant el coronavirus

(Adoratrius) Projecte Esperança i SICAR cat valoren positivament la declaració dels serveis per a víctimes de violència de gènere, explotació sexual i tràfic amb fins d'explotació sexual com a servei essencial i la garantia que això suposa per al normal funcionament dels centres d'emergència, acollida, pisos tutelats, i allotjaments segurs per a víctimes de violència.

Les adoratrius denuncien el tràfic de dones com una forma invisible de violència de gènere

(CR) L'any 1999 neix el 'Proyecto Esperanza' com a resposta davant el creixement del tràfic de dones a l'Estat Espanyol. La congregació de Religioses Adoratrius va posar aleshores en marxa el projecte d'acollida integral per a dones víctimes d'explotació en la prostitució, servei domèstic, matrimonis forçats i altres feines en condicions d'esclavitud.

Bon any 2018 des de la campanya #TrencantFronteres

(Laura Mor –CR) Quines barreres internes ens impedeixen apropar-nos als altres? I quan es tracta de persones migrants? Sabem crear ponts i buscar espais per al bon veinatge? Això és el que fan cada dia la Fundació Migra Studium dels jesuïtes i SICAR cat de les adoratrius. El proper dissabte 27 de gener el cantautor Esteban Faro oferirà un concert solidari en benefici d'aquestes dues entitats a la sala Luz de Gas. Culminarà així la campanya #TrencantFronteres.

Les adoratrius atenen 189 víctimes del tràfic de persones en un any

(Adoratrius) Gairebé a punt de complir 15 anys, el programa SICAR cat d’adoratrius es consolida com a referent en atenció integral a dones víctimes del tràfic d’éssers humans a Catalunya, i vol seguir impulsant accions de sensibilització i incidència, per transformar les xarxes d’explotació en xarxes de solidaritat. Al llarg del 2015 les adoratrius han atès a SICAR cat 189 persones, de les quals 117 són nous casos mentre que les 72 restants corresponen a situacions en seguiment.

Veure la fe