Vés al contingut

notícies relacionades

Els números dels seminaris catalans

(CR) Coincidint amb el Dia del Seminari que se celebra aquest diumenge, els bisbats catalans fan públiques les dades anuals dels seminaris.

El Vaticà demana una formació integral i més rigor en l'admissió de seminaristes

(Jordi Llisterri-CR) "Els capellans han de tenir una sòlida formació i una maduració interior que no pot limitar-se a mostrar una simple aparença d'hàbits virtuosos". Aquesta és una de les afirmacions del nou document de la Congregació per al Clergat que regula i orienta la formació que han d'oferir els seminaris de tota l'Església catòlica.

Pere Tarrés forma directors del tercer sector per “fer més amb menys”

(Laura Mor –CR) Tenir habilitats directives i visió estratègica ha de permetre als responsables de les entitats socials afrontar els principals reptes del tercer sector. D'octubre a maig la Fundació Pere Tarrés els ofereix un nou cicle de seminaris per intercanviar experiència i bones pràctiques i actualitzar la gestió dels centres.

Comença una nova cadena de pregària per les vocacions

(CR) Cada any les diòcesis amb seu a Catalunya s'organitzen per resar durant les 720 hores del mes de novembre per «demanar a l’amo dels sembrats que hi faci anar més segadors» (Mt 9, 38). La cadena de prègaria per les vocacions és una iniciativa que compleix deu anys.

Els seminaris de Catalunya inicien el curs

(CR) Els tres seminaris de Catalunya –l’interdiocesà, el de Barcelona, i el de Terrassa- ja han inicia el curs. El Seminari Major Interdiocesà de Catalunya va celebrar una primera trobada de tres dies a Tortosa. Van ser tres dies de recés i de revisió de les activitats formatives d’estiu. Amb la presència del bisbe de Tortosa, Xavier Salinas, els seminaristes van reflexionar sobre l’Any de la Fe que s’inaugura aquest octubre. A més, va fer una visita a Tortosa, a Sant Carles de la Ràpita i el Delta i les muntanyes dels Ports de Tortosa-Beseit.

Un mes pregant per les vocacions

(CR) Per setè any consecutiu el novembre és el mes de pregària per les vocacions a Catalunya. Les deu diòcesis catalanes organitzen una cadena de pregària ininterrompuda les 24 hores al dia. Cada diòcesi es compromet a assegurar tres dies del novembre perquè la cadena no es trenqui.

panoràmica

Veure la fe

podcasts