Vés al contingut

notícies relacionades

pelegrins

Més de 700 joves catalans participen en el Pelegrinatge Europeu de Joves 2022

CEE | El Pelegrinatge Europeu de Joves 2022 (PEJ22) ha reunit un total de 12.000 pelegrins en una setmana plena d'actes organitzats a Santiago de Compostel·la. A les jornades sota el lema 'Jove, aixeca't i sigues testimoni. L'apòstol Jaume t'espera' hi han participat més de 700 joves de les diòcesis amb seu a Catalunya. La cerimònia de clausura s'ha celebrat aquest diumenge amb una eucaristia concelebrada per 55 bisbes d'Espanya, Portugal i Itàlia i gairebé 400 sacerdots. 

Joves confinats: una pregària i un propòsit cada dia

(Laura Mor –CR) Un recés total. Així descriu la situació que vivim el director del Secretariat Interdiocesà de Joventut de Catalunya i Balears, Josep Mateu. Des del SIJ han creat un recurs de pregària perquè els joves visquin el confinament des de l’experiència cristiana. El material es titula Fent camí i consisteix en una breu fitxa de reflexió, amb una cançó, l’evangeli del dia, unes preguntes senzilles i un propòsit.

Impuls de la pastoral de conjunt: joventut i vocació

(SIJ) Els delegats de joventut i els de pastoral vocacional es proposen promoure la pastoral de conjunt de joves i de vocacions, tal com demana l’exhortació apostòlica del papa Francesc Crist Viu, adreçada als joves. Aquest dilluns es van reunir conjuntament per treballar aquest tema els delegats de joventut i dels delegats de pastoral vocacional de les diòcesis amb seu a Catalunya, amb el bisbe Sergi Gordo, bisbe responsable de la pastoral juvenil, o on es va excusar el bisbe Josep

Planellas participa a la primera trobada amb responsables de joventut

(Tarraconense) Els dies 10 i 11 de juny els delegats diocesans de pastoral de Joventut de les diòcesis amb seu a Catalunya acompanyats de Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona i encarregat d’aquest àmbit pastoral a la Conferència Episcopal Tarraconense, han celebrat la reunió de final de curs a la Casa de Sant Josep de Vinyols i els Arcs (Germans de les Escoles Cristianes - Cambrils).

Sostenibilitat i natura, presents en la pastoral de joves

(CR) A poc a poc es va perfilant la Jornada de Formació per a responsables de grups d'adolescents i joves que se celebrarà el dissabte 18 de febrer a Barcelona, al voltant de l'encíclica del papa Laudato Si. Es tracta de la tercera jornada interdiocesana de joventut i porta per títol 'Cridats a deixar un món millor. Com evangelitzar a través de la natura'. L'acte omptarà amb Albert Bosch, un reconegut esportista d’aventura, emprenedor i escriptor.

Recursos per practicar la misericòrdia

(Laura Mor –CR) Google retorna 16.600 resultats a qualsevol animador que faci una cerca amb les paraules clau "recursos pastorals any misericòrdia". Només en català. Aquesta setmana, amb l'obertura de l'Any de la Misericòrdia, hi ha feina a destriar el gra de la palla.

Banyoles acull dissabte l’Aplec de l’Esperit més solidari

(SIJ) Per primera vegada l’Aplec de l’Esperit tindrà un especial accent social. La trobada interdiocesana de joves, que se celebrarà a Banyoles aquest dissabte amb el lema És el Senyor!, col·laborarà amb un projecte social de Càritas Catalunya. Es tracta del Servei d’Intervenció Educativa (SIE) que vetlla pel reforç escolar dels alumnes amb més dificultats.

Veure la fe