Vés al contingut

notícies relacionades

El Sant Crist de Piera ja és Santuari

(Bisbat de Sant Feliu) L’església parroquial de Santa Maria de Piera, que és un temple romànic del segle XII, ha estat proclamada Santuari.

Qui no estima la Mare de Déu de Passanant?

(Laura Mor –CR/Passanant) El vot de poble és un signe religiós i d'identitat. Arrela les persones al territori. En aquest petit indret de la Conca de Barberà, el ritme el marca l'agricultura de secà. I la fe s'alimenta de tradicions també molt pausades. Parlem de Passanant i de la festa de la Mare de Déu. Hem recollit en vídeo aquesta singular celebració. Un espai conquerit i preservat pels veïns. La cobla acompanya la processó, l'orgue fa la missa solemne, hi ha sardanes i venda de records en favor, és clar, de les obres de restauració del Santuari de la Mare de Déu.

Lleida homenatja el carmelita Pere Martorell

(Bisbat de Lleida) El Santuari-Parròquia de Santa Teresina celebrarà aquest dimecres una festa d'homenatge al pare Pere Martorell i Ferran, carmelita descalç, traspassat l'any passat a Tarragona, coincidint amb la Festa de Sant Pere i Sant Pau.

El Santuari del Miracle compta amb un nou restaurant i una caldera de biomassa

(Abadia de Montserrat) El pare abat Josep M. Soler va inaugurar i beneir dijous la nova cafeteria-restaurant i la nova caldera de biomassa del Santuari del Miracle. L’establiment de restauració i botiga ocupa l’espai de l’antic bar; mentre que la caldera de biomassa donarà servei a la pròpia cafeteria-restaurant i a la Casa d’Espiritualitat.

L'Apocalipsi i Ramon Llull, al Miracle

(Abadia de Montserrat) La Casa d’Espiritualitat del Miracle, al Solsonès, ofereix aquest cap de setmana i el del 6 al 8 de maig, dos tallers de temàtica diferent. El primer, Ramon Ribera-Mariné i Antoni Pou, monjos de Montserrat, dirigiran l’activitat 'Vorejant l’ànima humana... Bíblia i Psicologia II', que estarà dedicada a 'Els visionaris de l’Apocalipsi'.

Finalitzen les obres de restauració del Santuari del Miracle

(Generalitat de Catalunya) L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha acabat una nova fase de restauració del Santuari del Miracle, a Riner. Aquesta ha consistit en l’execució de dues obres diferenciades dins del mateix conjunt: per una banda, la consolidació estructural del pati de la Casa Gran, i per l’altra, la segona fase de restauració de l’església de Santa Maria del Miracle.

Veure la fe