Vés al contingut

notícies relacionades

Inauguració de l'exposició sobre Puig i Cadafalch

“Puig i Cadafalch va entendre que la Santa Seu és un actor internacional clau”

LAURA MOR –CR | Sembla que el Vaticà també s’ha estimat el nostre país. I que la diplomàcia hi va jugar un paper important. El 16 d’octubre del 1922 el president de la Mancomunitat de Catalunya, Josep Puig i Cadafalch, va rebre una carta de part de Pius XI. El papa li refermava “una vegada més la seva especial benvolença envers la forta i estimada terra de Catalunya”...
Benet XV

La Santa Seu i la qüestió nacional

Oriol Junqueras | Aviat farà un quart de segle que vaig tenir la gran oportunitat de treballar a l’Arxiu Secret del Vaticà. Hi vaig arribar de la mà del pare Miquel Batllori, amb l’objectiu de fer recerca per poder elaborar la que llavors havia de ser la meva tesi doctoral. En un principi, el meu treball havia de parlar de les relacions entre la Santa Seu i les corts catòliques europees sobre Catalunya durant la guerra de successió espanyola.

Més rigor a les finances del Vaticà

(Vatican News) L’Autoritat de Supervisió i Informació Financera (ASIF) del Vaticà ha publicat aquest dijous el seu informe anual de 2020. El document assenyala “la tendència creixent en la proporció d’informes enviats a l’Oficina del Promotor de Justícia i d’informes rebuts”.

Nou domini a Internet: ".catholic"

(Signis) ".Catholic" És el nom de la nova extensió de domini ideat per la Secretaria d'Estat de la Santa Seu que ha estat aprovat per l'entitat internacional que gestiona les adreces d'internet. Només els organismes, institucions, comunitats, dicasteris romans, diòcesi, ordes religiosos, associacions, universitats, ONG, hospitals i altres entitats relacionades amb l'Església Catòlica podran utilitzar aquesta extensió.

Parolin sobre Catalunya: "Cal un diàleg seriós, serè i autèntic"

(CR) El secretari d'Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin, defensa que l'Església està cridada a fer aportacions al "diàleg constructiu per al bé comú" i amb aquesta actitud es mira el procés sobiranista català i el full de ruta independentista del govern català.

El Govern obrirà una delegació a la Santa Seu:"El paper que exerceix transcendeix l'aspecte espiritual"

(David Casals - CR) Catalunya comptarà ben aviat amb una delegació que representarà el Govern al Vaticà. Es tracta d'una decisió que s'ha pres perquè "en el camp de la diplomàcia, el paper que exerceix la Santa Seu transcendeix l'aspecte espiritual".   Així ho va explicar aquest dimarts el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que també va acordar obrir dues oficines més a Portugal i Marroc.  

Tarragona presenta les cartes entre Vidal i Barraquer i el Vaticà

(Arquebisbat de Tarragona) "Sempre m’ha preocupat la recuperació de la memòria, i després de l’arribada de les despulles del cardenal a Tarragona hi mancaven els papers. Juntament amb mossèn Salvador Ramon els vam portar des de Cambrils a Tarragona. Un important llegat per a la seva Església".

panoràmica

Veure la fe