Vés al contingut

notícies relacionades

La relació de Spiderman amb Santa Maria del Pi

(CR) Aparentment, el personatge fictici de còmic no té res a veure amb la basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona. Però només aparentment. L’actor conegut per haver fet de Spiderman, Tom Holland, ha deixat a tots els fans catalans admirats en veure’l parlar en català a la premier d’Uncharted, l’última pel·lícula que ha protagonitzat. I és que la nova pel·lícula de Ruben Fleischer ha tingut moltes escenes gravades a la ciutat de Barcelona, i precisament la cerca del tresor s’inicia a l’església Santa Maria del Pi.

Parròquies que defensen els drets de les persones

(CR) “No em digui perquè és”. Aquesta és la resposta que rebien dels capellans quan durant el franquisme l’oposició democràtica demanava un local parroquial per poder fer una reunió o una assemblea. Capellans que obrien les portes de la parròquia sense preguntar gaire, perquè en la clandestinitat quantes menys coses se sabien, millor.

Mossèn Vidal, una vida dedicada a la justícia social, el progrés i la cultura

(Centenari Mossèn Vidal/Basílica del Pi) "El seu exemple és per a tots nosaltres i per a les comunitats que el vam conèixer, una espurna per seguir caminant a la llum de l'evangeli". Amb aquestes paraules defineixen a mossèn Josep Maria Vidal i Aunós des de la basílica de Santa Maria del Pi després de l'acte d'homenatge que ha tingut lloc a la mateixa església. 

DocuClips: la memòria de Santa Maria del Pi, ara, en vídeo

(Laura Mor –CR) Com en tants altres camps, el Covid-19 ha obert una nova línia de treball a l’Arxiu Parroquial de Santa Maria del Pi, de Barcelona. Es tracta de la secció DocuClips al canal de Youtube de l’arxiu. Són vídeos de divulgació històrica, d’un quart d’hora de durada, basats en el seu fons documental.

Miracles que no ho semblen, al Retaule de Sant Josep Oriol

(Laura Mor –CR) El doctor pa i aigua continua sent el pal de paller de la parròquia on va exercir el seu ministeri fins que es va morir. Cada any la basílica de Santa Maria del Pi s’omple de gom a gom amb el Retaule de Sant Josep Oriol. Previst pel 21 de març, el drama sacre ha sigut ajornat sine die. Així ho ha anunciat l’Associació Retaule de Sant Josep Oriol, d’acord a les mesures de prevenció que dicta la Generalitat davant del coronavirus, i que afecten els actes multitudinaris. 

Veure la fe