Vés al contingut

notícies relacionades

arquebisbat-barcelona-taize-00

Barcelona se suma a la vetlla ecumènica del Papa que obrirà el Sínode

ARQUEBISBAT DE BARCELONA | La parròquia de Sant Pau del Camp acollirà aquest 30 de setembre una vetlla de pregària amb motiu de l'inici del Sínode sobre la sinodalitat que començarà aquest octubre. Amb aquesta iniciativa, l'església arxidiocesana de Barcelona se suma a la invitació del papa Francesc, qui va convocar una pregària similar pel mateix dia a la plaça de Sant Pere del Vaticà.

sant-pau

L'art de Justícia i Pau arriba a Sant Pau del Camp

JUSTÍCIA I PAU | La mostra 'Art descalç per la Terra' de Justícia i Pau ha arribat aquest mes a Sant Pau del Camp, a Barcelona. S'hi estarà fins al 30 de setembre amb motiu del programa d'activitats d'Art Laudato Si de l'entitat que s'emmarca en el Temps de la Creació.

catalonia-sacra-celebració

Catalonia Sacra celebra deu anys de treball conjunt dels bisbats catalans

CATALONIA SACRA | Donar a conèixer i promocionar el patrimoni cultural de l'Església. Aquest és l'objectiu de Catalonia Sacra, la iniciativa dels deu bisbats amb seu a Catalunya que acaba de complir deu anys. Aquest dimarts 4 d'octubre, Catalonia Sacra ha celebrat l'efemèride en un acte a l'església del monestir de Sant Pau del Camp de Barcelona on hi han participat, entre d'altres, els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) i representants institucionals. En l'acte, el bisbe de Lleida i president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l'Art Sacre (SICPAS), Salvador Giménez, ha destacat "el valor religiós" del patrimoni cultural com a "porta d'entrada al cristianisme".

catalonia-sacra-acte

Catalonia Sacra celebrarà el desè aniversari amb un acte a Sant Pau del Camp

CATALONIA SACRA | El proper 4 d'octubre tindrà lloc un acte institucional al monestir de Sant Pau del Camp de Barcelona amb motiu del 10è aniversari de Catalonia Sacra. Així ho ha explicat el bisbe de Lleida i president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l'Art Sagrat (SICPAS), Salvador Giménez, a la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, en la primera reunió de treball de Giménez en el nou càrrec.

jordi-xavier-2

Jordi-Xavier Romero: “Sempre que enfoco la meva vida hi veig l’estiu de 1987 a Montserrat”

Ramon Bassas –CR | Quan vaig conèixer en Jordi-Xavier Romero em vaig pensar que era el rector. Era a Sant Pau del Camp, aquell preciós monestir romànic prop del Paral·lel que ara manté la parròquia i algunes delegacions diocesanes. “No”, em va dir, “jo només ajudo”. Avui em confirma que va ser postulant a monjo de l’Abadia de Montserrat. “Ah, doncs quien tuvo, retuvo”, li dic. 

Veure la fe