Vés al contingut

notícies relacionades

La basílica de Santa Maria de Vilafranca instal·la l'últim vitrall nou

(Santa Maria de Vilafranca) El conjunt de 28 vitralls de la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès és a punt de completar-se. I és que, durant el mes de juny, s'està duent a terme la instal·lació de l'últim nou vitrall de la basílica. Un treball que es beneirà i s'inaugurarà el proper 24 de juny a les 18:00 h. 

10 curiositats sobre la Diada de Sant Jordi que potser no sabies

(CR) La Diada de Sant Jordi és una festa que se celebra el 23 d'abril amb el Dia del Llibre i la Fira de les Roses, símbols de la cultura i l'amor. Però què sabem de realitat històrica del personatge, des de quan se celebra? Per què es regalen llibres, quina falsedat ens amaga la tradició? Per què cal vigilar amb el color de la rosa que es regala, quin element no pot faltar a la rosa? Quin abast té la festivitat, quin poble la fa durar deu dies, quin és l’edifici més santjordià? 1. Què sabem del protagonista de la Diada?

15 llibres plens d’humanitat per Sant Jordi

(CR) En vigílies de Sant Jordi Catalunya Religió us proposem 15 llibres per tenir en el radar. Hi ha una mica de tot: novel·la, llibre espiritual, consells per a ser més feliços i millors persones, assaig i, fins i tot, una guia de viatges i un àlbum il·lustrat. Novetats o no dels darrers mesos i també algun clàssic reeditat. Veus diverses, des del món de la teologia, el pensament, l’educació que tenen un fons d’humanitat compartit. Bona lectura i molt bona diada!  

La Consueta de Sant Jordi de Girona comptarà amb música medieval en directe

(Bisbat de Girona) Aquest divendres la Catedral de Girona acollirà la 6a edició de la Consueta de Sant Jordi, obra de teatre litúrgic d’autor anònim que representa la llegenda de Sant Jordi tal com s’explica a la consueta medieval de la Catedral de Mallorca del segle XVI. Enguany l'artista Antoni Madueño cantarà una peça musical medieval durant l'espectacle i com a cloenda del mateix. 

8 llibres recomanats per Sant Jordi

(CR) Per la diada de Sant Jordi Catalunya Religió us proposem vuit novetats editorials publicades els darrers mesos. Ens les han recomanat els nostres col·laboradors i les podeu trobareu també a la nova secció de podcast Amb fe de llibres:

Quatre autors feliciten el Sant Jordi des de casa

(CR) Quatre autors de les novetats de l’Editorial Claret feliciten aquest any des de casa la diada de Sant Jordi. Josep Roca i Joan Soler, Picanyol, Victòria Molins, i Jesús Ballaz i Mercè Tous, que aquest any porten llibre de testimonis, valors i novel·la.

“Els veïns han rebut molt bé la parròquia ortodoxa”

(Lucia Montobbio/CR) Aurel Bunda va viure la revolució de Romania de prop. Quan va començar tot, en 1989, en Timisoara, Aurel estava realitzant el servei militar obligatori. Al soldat ras li va tocar custodiar edificis públics, i va formar part d'un grup, en el qual també hi havia altres teòlegs, als quals se'ls va ordenar sortir a dialogar amb els manifestants. Els disturbis van enderrocar el govern comunista i autoritari de Nicolae Ceauşescu, que va ser executat al costat de la seva dona després d'un judici realitzat per un tribunal militar.

panoràmica

Veure la fe

podcasts