Vés al contingut

notícies relacionades

Sant Felip Neri inaugura l'orgue

(Fundació Montserrat Torrent) L'església Sant Felip Neri de Barcelona celebrarà la inauguració del seu orgue aquest divendres a la set de la tarda. L'acte comptarà amb la presència del cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, que oficiarà la cerimònia de benedicció. També tindrà lloc un concert d'orgue a càrrec de Montserrat Torrent. 

Sant Felip Neri no és tot façana

(Víctor Rodríguez –CR) Gairebé podem dir que és l’únic veí de la plaça Sant Felip Neri, un espai “on els carrers hi aboquen l’encanteri” com diu la cançó de Txarango. El felipó Antoni Serramona (Lleida, 1941) ens rep cordialment a les portes de l’Oratori de Sant Felip Neri, una casa religiosa establerta al cor de Barcelona l’any 1673.

La paraula contundent i compromesa del pare Llunell

(Pere Fàbregues –CR) Si s’hagués de definir el pare Llunell en un mot, quasi segur que molts diríem: paraula. És cert, durant molts anys, moltíssims, la gent anaven a la celebració de la seva missa per escoltar el seu sermó. Tenia una especial habilitat per aconseguir que poséssim les orelles ben dretes de bon començament, ens provocava i volgudament ens posàvem amb atenció per no perdre’ns res del que ens diria. 

Tornen els concerts d’orgue a Sant Felip Neri, un moment "d’esplai espiritual"

(Lucia Montobbio -CR) Dins l’església de Sant Felip Neri de la Congregació de l’Oratori de Barcelona hi ha dos orgues que acompanyen totes les celebracions dels diumenges i festes.  Des de fa vint anys també sonen als anomenats Concerts Espirituals d’Orgue, cicles que s’ofereixen gratuïtament a cada temps litúrgic. Ara reprenen la marxa, després del confinament.  L’organista titular, Bernat Bailbé, i el pare Antoni Serramona, felipó, observen la importància que té aquest instrument en el món religiós.

Dupré i Verdaguer protagonistes dels concerts quaresmals a Sant Felip Neri

(CR) L'oratori de Sant Felip Neri de Barcelona iniciarà aquest dimecres de cendra el cicle de Concerts Espirituals d’Orgue. Enguany la comunitat celebra el 20è aniversari dels Concerts Espirituals, que també tradicionalment han fet a la primavera i la tardor. Amb més de sis-cents concerts a l'esquena, és el vuitè any en què es duen a terme els concerts en l'època quaresmal.

Missa per a mossèn Ballarín a Barcelona

(CR) Aquest dijous al vespre es farà a Barcelona una missa en sufragi i homenatge a mossèn Josep Maria Ballarín, que va morir el passat 18 de març a Berga. La iniciativa és de diversos amics de mossèn Ballarín i es farà a l’església de Sant Felip Neri de Barcelona.

El consell espiritual dels felipons, a la Catalunya del segle XXI

(Laura Mor –CR) El 2015 ha estat un any de centenaris. El cinquè del naixement de Santa Teresa de Jesús i el segon del naixement de Don Bosco i de Maria Rosa Molas. I encara es commemora el d'un altre rellevant personatge d'Església, que diuen que va convertir Roma des del confessionari: Sant Felip Neri. Fins el 26 de maig del proper 2016 es commemoren els cinc-cents anys d'una vida dedicada al consell i a la direcció espiritual.

L'orgue de Sant Felip Neri ofereix "un espai gratuït de silenci"

(Laura Mor –CR) Amb un recorregut de quasi vint anys a l'esquena, l'Oratori de Sant Felip Neri segueix oferint un espai musical i de pregària en clau de gratuïtat. Es tracta dels Concerts espirituals d'orgue que tenen lloc els diumenges de tardor i primavera i que tenen la Coral Sant Jordi com a novetat del cartell d'enguany.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe