Vés al contingut

notícies relacionades

“Amb un catequista sense passió, el millor mètode tindrà un impacte menor”

(Laura Mor –CR) Si bé la catequesi ofereix el missatge de Jesús a petits i joves, el ressò d'aquest servei ha d'arribar a tot l'entorn parroquial. Tant a l'equip de catequistes com també als familiars dels nens que no arriben a creuar la porta. Així ho ha sabut captar el Secretariat Interdiocesà de Catequesi (SIC), que divendres i dissabte va dedicar les jornades de responsables de catequesi de Catalunya i les Illes Balears a parlar de noves experiències adreçades a les famílies de la catequesi.

La catequesi a Catalunya i Balears. Un informe

(Laura Mor –CR) Les famílies segueixen demanant formació cristiana per als seus fills. Cada cop són menys i arriben sense “el pòsit de la fe”. Els catequistes, de perfil vocacional, se senten desanimats: tenen molta feina i constaten pocs resultats tangibles. Però entenen que les preguntes essencials es mantenen i que el cristianisme del futur té “possibilitats de ser creatiu i significatiu”.

Sortir: el primer repte de la catequesi

(Laura Mor –CR) “Personalitzar creativament itineraris catequètics”. Aquest és el repte que llancen les properes jornades interdiocesanes de responsables de catequesi. La formació tindrà lloc al Seminari Conciliar de Barcelona els dies 6 i 7 de juliol i s'ofereix en sintonia amb el magisteri del papa Francesc.

Pere Tarrés forma directors del tercer sector per “fer més amb menys”

(Laura Mor –CR) Tenir habilitats directives i visió estratègica ha de permetre als responsables de les entitats socials afrontar els principals reptes del tercer sector. D'octubre a maig la Fundació Pere Tarrés els ofereix un nou cicle de seminaris per intercanviar experiència i bones pràctiques i actualitzar la gestió dels centres.

Els responsables de catequesi aborden el repte de la continuïtat

(CR/SIC) Un centenar de mossèns i laics encarregats de coordinar la catequesi a Catalunya i les Illes Balears tenen una cita dijous 30 de juny i divendres 1 de juliol al Seminari Conciliar de Barcelona. Es tracta de les XV Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi que aquest any porten per títol 'La Confirmació en el procés de la iniciació cristiana dels nois i noies'.

250 responsables dels esplais cristians afronten l'any amb ganes i compromís

(Fundació Pere Tarrés) El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés va celebrar dissabte l’Assemblea General Ordinària (AGO) a l’Auditori Pau Casals de Sant Salvador, a Coma-Ruga. Enguany hi van acudir 250 responsables i monitors i monitores de 110 centres d’esplai dels 182 que estan federats al Moviment.

Veure la fe