Vés al contingut

notícies relacionades

Cristianisme i Justícia aposta per la fraternitat després de la pandèmia

(Cristianisme i Justícia) El Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia ha publicat aquest dimarts la seva declaració de cap d’any amb el títol ‘Postpandèmia: una oportunitat per la fraternitat’. Més que oferir una reflexió sobre què ha passat aquest any, aquesta vegada el centre ha volgut resignificar els lemes que ens han acompanyat al llarg dels darrers 10 mesos, marcats per la situació de la pandèmia de la Covid-19.

"No s'entén la història actual sense la generositat de l'Església antifranquista"

(Glòria Barrete –CR) Ser un gran exercici de justícia i memòria. Aquest és l'objectiu de fons que persegueix el documental Santuaris de l'antifranquisme. Religiosos catalans que van lluitar contra la dictadura i que des de la seva estrena ja s'ha projectat a diversos cinemes i indrets. Dilluns passat es visionava a la Facultat de Comunicació Blanquerna, una sessió promoguda per l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, "que buscava suscitar la reflexió i mostrar evidències d'una Església compromesa amb el país i amb els drets humans".

Els 'Santuaris de l’antifranquisme' a Blanquerna

(CR) Després de l’èxit que han tingut les diverses projeccions que s’han fet a Catalunya, dilluns vinent l’Observatori de Comunicació, Religió i Cultura Blanquerna, ofereix una projecció gratuïta de 'Santuaris de l’antifranquisme'. Aquest documental, produït per la Fundació Periodisme Plural, recull el testimoni de monges i capellans que van participar en la lluita per la democràcia durant el franquisme.

L'Església que va obrir les portes a l'antifranquisme

(CR) Dimarts vinent s'estrena 'Santuaris de l’antifranquisme', un documental de la Fundació Periodisme Plural que recull el testimoni de monges i capellans que van participar en la lluita per recuperar les llibertats i els drets arrabassats per la dictadura de Franco.

Veure la fe