Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes parlen de la Jornada Mundial de la Vida Consagrada

(GIEC) El proper dimarts, dia 2 de febrer, coincidint amb la festa de la presentació del Senyor al Temple, coneguda popularment com la festa de la Candelera, se celebra la Jornada Mundial de la Vida Consagrada, amb el lema “La vida consagrada, paràbola de fraternitat en un món ferit”.

La dona i el seu paper en la vida religiosa

(Rosa Masferrer-Unió de Religiosos de Catalunya) Avui, dia 8 de març, ens felicitarem, es faran accions per celebrar i fer-nos visibles. Es publicaran milers de notícies i es llegiran manifestos arreu del món. Moltes instantànies quedaran gravades per sempre, si no a les nostres memòries, sí en els arxius històrics. Felicitats a totes! És el nostre dia i tothom ho sap. Felicitats, però, pel què som i construïm.

La vida religiosa, en un mapa

(CR) Des que va néixer Catalunya Religió són moltes les persones que han explicat als lectors del portal perquè dediquen la seva vida a Déu. A les portes del 2 de febrer, dia de la Vida Consagrada, recuperem un mapa actualitzat amb les entrevistes en vídeo i les peces escrites que hem fet i publicat de testimonis, comunitats i trobades generades per la vida religiosa.

A disposar! La manera de fer de la vida religiosa

(CR) Aquest divendres Catalunya Religió obrim 'La sèrie dels ex'. Una col·lecció d'entrevistes a religiosos i religioses que han tingut un càrrec de responsabilitat en el passat i que avui continuen en actiu des d'un àmbit més discret. La disponibilitat, el servei i la humilitat són valors genuïns que coincideixen amb aquests perfils.

"Renovo el meu compromís consagrant tota la meva vida al servei de Déu i dels germans"

(Viqui Molins) Aquest diumenge els religiosos i religioses que vivim al Raval i al Poble Sec de Barcelona hem renovat conjuntament els nostre vots a la parròquia del Carme. Ha estat una iniciativa secundada per tots els religiosos i religioses del barri, com era d’esperar. I dic que era d’esperar perquè les coses no surten sinó és en un clima preparat.

Globalitzar la fraternitat, no l'esclavitud ni la indiferència. Missatge del papa Francesc

(CR) "Faig una crida urgent a tots els homes i dones de bona voluntat, i a tots els qui, de lluny o de prop, fins i tot en els nivells més alts de les institucions, són testimonis del flagell de l'esclavitud contemporània, perquè no siguin còmplices d'aquest mal". Aquesta és una de les crides del papa Francesc en el Missatge per a la XLVII Jornada Mundial de la Pau 2015.

panoràmica

Veure la fe