Vés al contingut

notícies relacionades

Dol a Lestonnac per la mort sobtada de la monja María Luisa Morales

(Laura Mor –CR) “Amb un gran sentiment d’estimació, de pèrdua i, alhora, d’esperança” les religioses de la Companyia de Maria han comunicat la mort inesperada de la seva germana María Luisa Morales Medina. Fa un any la van destinar a la comunitat del carrer Pau Claris i el govern provincial havia previst que es quedés a Barcelona. Però aquesta darrera setmana ha mort de forma sobtada just quan acabava una tanda d’Exercicis Espirituals.

Dolores Cabello: jesuïtina al servei dels temporers d'Alcarràs

(Laura Mor –CR/Alcarràs) És una dona de nervi. “Ara ja estic jubilada i treballo més que quan no ho estava”, reconeix María Dolores Cabello, Filla de Jesús. Des de Càritas parroquial d’Alcarràs acompanya els temporers que malviuen als assentaments d’Alcarràs. La gent amb qui comparteix aquesta feina puntualitza que aquesta religiosa “treballa més que qualsevol persona que coneguis”. Granadina i química de formació, va donar classes fins que va decidir deixar l’escola i dedicar-se exclusivament al món social. 

Marededeu! La nova normativa i el lèxic religiós

(Laura Mor –CR) El més-enllà, laical, teresiana, xaria, kirieleison o marededeu són alguns dels termes de l'àmbit de les religions que han patit canvis en la segona edició del Diccionari de la llengua catalana (DIEC2). Des del mes d'abril, la versió en línia del que es considera “el text canònic, normatiu i de referència” del català ja es pot consultar actualitzada. Incorpora la nova normativa ortogràfica de l'Institut d'Estudis Catalans, així com quaranta-sis entrades noves i més de dues-centes modificacions.

Maria Teresa Vives, missionera al Perú per “una cosa de dins que et vol fer donar més”

(CR/Observatori Blanquerna) Al Perú no hi havia religioses de l'Infant Jesús fins que hi va arribar Maria Teresa Vives. Moguda per “una cosa de dins que et vol fer donar més” va dir sí a obrir una missió a Ocongate, a la regió andina del Cusco, ara fa 48 anys. A més de tres-mil metres d'alçada, Vives defineix la vida religiosa com “un entregar-me a Déu per sempre” i explica que “des de molt jove” es va sentir atreta per aquesta opció.

panoràmica

Veure la fe