Vés al contingut

notícies relacionades

Carles Amengual: “Em vaig aprendre de memòria la vida glossada de Ramon Llull”

(Josep Gordi –CR) En Carles Amengual va néixer al poble de Selva, a Mallorca, i és una persona dotada d’una gran curiositat per la muntanya, les llengües i el coneixement. Només cal esmentar que és llicenciat en Medecina, Biologia, Humanitats, Estudis d’Àsia Oriental i en Ciències Religioses. Amb ell hem conversat asseguts en un banc del bosc de can Veire de Gallecs. És una nova entrevista de la col·lecció Natura Sagrada.

Ramon Ribera, cinquanta anys de caminar, saviesa i servei

(Josep Gordi –CR) Aquest dilluns 1 de juny en Ramon Ribera celebra cinquanta anys com a monjo de Montserrat. Tal com ha dit en una entrevista recent a la televisió de Montserrat, li agrada passar desapercebut. Malgrat el seu sincer desig, crec que és de justícia posar damunt la taula alguns dels seus valors i de les seves obres.

“Em sento més a prop de Déu en un cim, que tancat en un lloc confortable”

(Josep Gordi Serrat –CR) Tarda boirosa i grisa de tardor al monestir de Montserrat. Damunt la taula de treball de la biblioteca, en Ramon Ribera-Mariné hi té un portàtil tancat i, entre d’altres llibres, una Bíblia oberta, escrita en hebreu. Amb ell iniciem la col·lecció Natura Sagrada, d’entrevistes a personatges que tenen un especial vincle espiritual amb la natura.

El polèmic trasllat de les esteles-menhirs al Miracle

(Laura Mor –CR) Poc s'imaginaven des del projecte Gegants immortals del Museu Diocesà de Solsona que el trasllat de les cinc esteles-menhirs generés tant d'interès i preocupació. El Roc de la Marededéu, a El Miracle, n'és un cas singular. Lluny de restar oblidat i abandonat, s'ha mantingut com a espai d'expressió de la fe connectada a l'entorn i la natura.

Neix l'Associació d'Amics de la Casa del Miracle

(Laura Mor –CR) Volen assegurar la continuïtat del Miracle, crear una xarxa al voltant de la Casa d'Espiritualitat i d'apoderar els laics. El proper diumenge 27 de maig a la tarda es presenta en públic la nova Associació d'Amics de la Casa del Miracle a la sala Gran de l’Ajuntament de Riner.

Nova edició del postgrau que uneix espiritualitat i natura

(Minyons Escoltes i Guies) Ja s'han obertes les inscripcions a la segona edició del curs de postgrau 'Significats i valors espirituals de la natura: percepció, comunicació, gestió i integració' de la Universitat de Girona, organitzat amb la col·laboració de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.

El Miracle proposa un taller sobre el llibre dels Proverbis de Salomó

(Santuari del Miracle) De divendres a diumenge tindrà lloc a la Casa d’Espiritualitat del Miracle (Solsonès) un taller sobre 'El llibre dels Proverbis de Salomó. Les venes de la saviesa', que impartirà la germana Wilma Mancuello, Missionera de la Institució Claretiana, del Paraguai.

L'Apocalipsi i Ramon Llull, al Miracle

(Abadia de Montserrat) La Casa d’Espiritualitat del Miracle, al Solsonès, ofereix aquest cap de setmana i el del 6 al 8 de maig, dos tallers de temàtica diferent. El primer, Ramon Ribera-Mariné i Antoni Pou, monjos de Montserrat, dirigiran l’activitat 'Vorejant l’ànima humana... Bíblia i Psicologia II', que estarà dedicada a 'Els visionaris de l’Apocalipsi'.

Veure la fe