Vés al contingut

notícies relacionades

Com prevenir el radicalisme islàmic

(Lucía Montobbio –CR) Els atemptats a París, a Niça, a Viena, un avís de possibles atacs a Catalunya, l’arrencada del judici dels actes terroristes del 17A a Barcelona i Cambrils. Són notícies que recorden la necessitat de prevenir el radicalisme islàmic, de projectar aquesta prevenció a mitjà i llarg termini, i de considerar la violència en el seu sentit ampli.

Hanan Ben Rhouma: “França és el laboratori del futur de la diversitat religiosa a Europa”

(Alba Sabaté –CR) El diàleg interreligiós és necessari per lluitar contra l’extremisme a Europa. Aquesta és una de les contundents tesis que va posar sobre la taula, aquest dilluns a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, Hanan Ben Rhouma, editora del mitjà francès Saphir News. En l’acte “Youth as a tool for Religious Diversity Managing in Europe.

Moussa Bourekba: “El radicalisme no és una religió”

(Blanquerna) En un món explicat només amb titulars o amb polèmiques absurdes com la del burquini que hem viscut aquest estiu i, en general, amb poc temps o poc esforç per voler aprofundir en els temes que ens afecten de ple com el del terrorisme global d'Estat Islàmic, la conversa amb el professor Moussa Bourekba és tot un luxe. Imparteix, des d'aquest curs, el seminari de tercer curs del grau en Relacions Internacionals sobre Orient Mitjà i el nord d'Àfrica.

Veure la fe