Vés al contingut

notícies relacionades

Consells per un Nadal amb benestar emocional

(Fundació Pere Tarrés) S’acosta el Nadal, i un any més ens trobem davant d’unes festivitats desitjades però amb un regust amarg: novament amb la contradicció de necessitar celebrar i compartir amb la família després d’un any i mig difícil, però alhora encarant una sisena onada i davant la incertesa de les noves variants de la covid-19, fet que pot afectar el nostre equilibri emocional. La gestió emocional serà clau per poder gaudir d’aquestes festes al màxim sense angoixar-nos més del compte.

La solitud està directament relacionada amb els problemes de salut mental

(Germanes Hospitalàries) La relació directa entre la prevalença de la solitud i els problemes de salut mental ha estat una de les qüestions cabdals que s'han abordat en el marc de les XXV Jornades d'Actualització en Psicogeriatria, organitzades per l'Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries i que han reunit més de 600 professionals de tot el món.

Oriol Tarragó: “No hem de confondre la natura amb una pastilla”

(Josep Gordi –CR) Després de treballar quinze anys en projectes de jardineria i millora d’espais forestals, Oriol Tarragó va estudiar psicologia i va dedicar-se a acompanyar les persones. Sempre s’ha interrogat sobre ell mateix i la relació amb els altres i la natura. Al llarg de la seva vida ha viatjat pel món per trobar respostes als seus neguits interiors. Nascut a Manresa, sempre ha viscut lligat al Bages i contemplant Montserrat.

“Amb el suïcidi cal sortir de l’aïllament i buscar ajuda”

(Laura Mor –CR) “Notes que tens un nus a la gola? Pren-te un moment per respirar”. És el consell de l’entrevistada en acabar la conversa. La professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna-URL Clara Gomis és psicòloga i s’ha especialitzat en acompanyament a la mort i al dol, i més concretament en espiritualitat i dol. Compagina la docència amb l’atenció al dol en un centre sociosanitari de Caldes de Montbui.

“Vull perdonar, però no puc”

(Laura Mor –CR) Què ho fa que després d'una agressió no acabem de guarir les ferides internes? Què implica realment demanar perdó i perdonar? Des del diàleg entre la psicologia i l'espiritualitat hi ha camí per recórrer. És tot un procés que desafia la reacció natural de venjança per encarar la vida amb esperit constructiu.

Veure la fe