Vés al contingut

notícies relacionades

Restaurant Imperfect: 5 anys de servei i formació solidària

(Xavier Memba –CR) Pronunciada just al final de la comèdia de Billy Wilder, Some like it Hot (1958), una de les frases més emblemàtiques en la història del cinema de tots els temps és la que surt dels llavis d’un excèntric milionari davant la confessió del personatge interpretat per Jack Lemmon que, fugint de la màfia, s’ha passat tota la pel·lícula fent-se passar per una dona.

Neix Desestructurats, un projecte evangèlic per enfortir la família

(Xavier Memba –CR) A la cançó ‘Corrandes de la parella estable’ de l’àlbum Els millors professors europeus, el grup Manel fa servir una coneguda expressió col·loquial per a indicar l’esforç que requereix mantenir viva una relació de parella al llarg dels anys. En una tornada que es va repetint de forma constant, el grup català revelació del 2008 canta amb convenciment: “I ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí”.

Catalunya Religió reprèn l’edició impresa

Torna a circular l’edició mensual impresa de Catalunya Religió. Aquesta setmana les parròquies, escoles cristianes, comunitats religioses, i les principals entitats religioses han tornat a rebre l’edició gratuïta en format paper de Catalunya Religió. En aquesta represa també s’ha incorporat en la distribució els centres sociosanitaris i residències de gent gran vinculades a l’Església.

Campanya ‘Sant Llorenç 500 anys’ per acollir millor les persones a la catedral

(Laura Mor –CR) El 15 de març de l’any 2024 la parròquia de Sant Llorenç celebrarà 500 anys de presència a la vila de Sant Feliu de Llobregat. Amb aquest horitzó s’ha engegat la campanya ‘Sant Llorenç 500 anys’: un projecte per rehabilitar la infraestructura del temple i actualitzar espais parroquials que permetin acollir millor les persones que s’apropen a l’església.

Les escoles de Lestonnac actualitzen model pastoral

(Laura Mor –CR) Els equips de les escoles de Lestonnac - Companyia de Maria parlen sovint “d'allargar la mà”. Aquest lema informal, en llenguatge civil, es traduiria com la dinàmica col·laborativa de qui compta amb els altres i els ajuda sempre que pot. Però en termes d'Església significa practicar l'Evangeli.

Guido Dettoni: “La pau no es diu, la pau es fa”

(Laura Mor –CR) Ulls embenats i un tros de matèria flexible a les mans. És l'inici d'un treball que l'artista Guido Dettoni Della Grazia ha batejat com la Xarxa de la Pau. Lluny de perseguir una finalitat estètica o política, Dettoni reivindica l'experiència en si mateixa i la força de compartir el resultat d'una pregària conjunta.

Qui no estima la Mare de Déu de Passanant?

(Laura Mor –CR/Passanant) El vot de poble és un signe religiós i d'identitat. Arrela les persones al territori. En aquest petit indret de la Conca de Barberà, el ritme el marca l'agricultura de secà. I la fe s'alimenta de tradicions també molt pausades. Parlem de Passanant i de la festa de la Mare de Déu.

Hem recollit en vídeo aquesta singular celebració. Un espai conquerit i preservat pels veïns. La cobla acompanya la processó, l'orgue fa la missa solemne, hi ha sardanes i venda de records en favor, és clar, de les obres de restauració del Santuari de la Mare de Déu.

Missioners.cat presenta a Vic “els testimonis vius de l’Evangeli”

(Alba Sabaté –CR) Aquest divendres Vic ha escoltat de primera mà els testimonis de missioneres i missioners de Catalunya que viuen repartits arreu del món. El projecte Missioners.cat, de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, s’ha presentat al Seminari de la capital d’Osona, terra mare d’alguns d’aquests catalans que han decidit marxar per dedicar la seva vida a ajudar els altres.

panoràmica

Veure la fe