Vés al contingut

notícies relacionades

Dos joves mercedaris emeten els primer vots

(URC) El Santuari de San Ramon, en el anomenat Escorial de la Segarra, el dissabte dia 30 de novembre, ha estat l’escenari de la primera professió de dos joves mercedaris, José Alejandro Tribiño i Daniel Carreño. Ha presidit l’eucaristia Jesús Roy, secretari provincial de la Província d’Aragó de l’Orde Mercedari, acompanyat de mossens i altres mercedaris, procedents de diferents localitats. La coral ha enriquit l’expressió litúrgica de la jornada.

Professa un nou claretià a Catalunya

(Claretians) Aquest dissabte 26 d’octubre Canri Situmorang (Sumatra, Indonèsia, 1988) farà la professió perpètua com a missioner claretià. Un sí definitiu a Déu que arriba després d’onze anys de formació dins de la Congregació dels Fills de l’Immaculat Cor de Maria. La celebració tindrà lloc a les onze del matí al Temple de Sant Antoni M. Claret de Vic, la setmana en què la família claretiana celebra la festivitat del pare fundador.

Montserrat acull un nou monjo

(Abadia de Montserrat) Diumenge, 9 de juny, en la Solemnitat de la Pentecosta, durant la missa conventual, a les 11h, el monjo Pau Valls signarà el seu compromís definitiu amb la comunitat benedictina de Montserrat i serà consagrat com a monjo per a la pregària del pare abat i la professió solemne. A la cerimònia, que presidirà el pare abat Josep M.

Maristes Lleida: “Hem de ser com els mestres que van creure en nosaltres”

(M. Eulàlia Muntané i Laura Mor –CR/Lleida) Entusiasta, humil i compromès. De petit ja dinamitzava els seus cosins “d'una manera innata”. Joan Pifarré i Vidal és mestre de primària i tutor de cinquè curs al Col·legi Maristes Montserrat Lleida. L'aula, el pati, els passadissos de l'escola són el seu medi natural i així ho transmet en aquesta entrevista en vídeo. Amb ell seguim aquesta petita col·lecció d'entrevistes per conèixer mestres per vocació.

10 consells per saber què estudiar en acabar segon de Batxillerat

(Escola Pia) Molts nois que estan a punt d’acabar 2n de batxillerat es plantegen la mateixa pregunta any rere any amb la selectivitat a l’horitzó. Què vull estudiar ara? Quina carrera puc fer? Haig de ser realista veient les meves notes? Opto per una opció professionalitzadora? I igual que el noi o la noia es planteja aquestes qüestions els seus pares també ho fan.

“L'escola no pot prescindir del compromís ètic del mestre”

(Laura Mor –CR) Volen compartir un itinerari de treball i eixamplar la reflexió sobre una de les qüestions més substancials de l'educació: el compromís del mestre amb l'alumne. Amb aquest objectiu, la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-Universitat Ramon Llull convoca dissabte les jornades 'El compromís ètic del mestre'. Les inscripcions encara estan obertes.

panoràmica

Veure la fe