Vés al contingut

notícies relacionades

Mor Joan Torras, pintor d’un centenar d’esglésies a Catalunya

(CR) Amb la mateixa discreció amb la que ha viscut i ha pintat més d’un centenar d’esglésies i capelles de Catalunya, l’artista santfeliuenc Joan Torras i Viver ha mort aquest diumenge als 92 anys. L’enterrament tindrà lloc aquest dimecres a les onze del matí a la catedral parròquia de Sant Feliu de Llobregat.

Montserrat exposa la pintura del quotidià de Ramon Calsina

(Abadia de Montserrat) Aquest divendres s'inagura l'exposició antològica dedicada a Ramon Calsina, que es podrà veure a la Sala Daura del Museu de Montserrat fins el 8 de novembre. Porta per títol Remembrança, i s’ha fet en col·laboració amb la Fundació Ramon Calsina.

La 'Capella Sixtina catalana' a l’abast dels adolescents

(Edebé) L’obra pictòrica de Josep Minguell a l’església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega (Urgell), sovint anomenada la 'Capella Sixtina catalana', no tan sols per les dimensions de la superfície pintada, quatre voltes i dos murs, sinó també pel propòsit de resumir-hi tota la història de la salvació, ja és a l’abast dels alumnes d’ESO amb un propòsit didàctic i com a material digital interactiu.

Montserrat exposa per primera vegada el retrat del Papa Climent X de Baciccia

(Abadia de Montserrat) El Museu de Montserrat ha incorporat un retrat del papa Climent X realitzat l’any 1675 pel pintor genovès Giovanni Battista Gaulli, anomenat Il Baciccia. El quadre serà exposat fins el 15 de febrer al nou espai expositiu ‘Finestra oberta al dipòsit de reserva’.

Veure la fe