Vés al contingut

notícies relacionades

Per què em crec aquesta notícia? Fact-checking i religió

(Miquel Codolar –CR) Ens llevem escoltant uns minuts de ràdio, revisem el whatsapp, aixequem la vista del mòbil per fer un cop d’ull a les portades dels diaris del quiosc, entrem a un parell de notícies però no les acabem de llegir perquè sempre hi ha alguna altra cosa que ens interromp. 

“A Itàlia els primers ministres poden dir que són catòlics i no passa res”

(Valentina Laferrara –CR) La religió catòlica i la política italiana han protagonitzat aquest divendres un cafè virtual amb Darío Menor, periodista i corresponsal murcià radicat a la ciutat italiana de Roma. La trobada forma part del cicle de seminaris sobre Comunicació i Religió organitzats periòdicament per la Fundació Joan Maragall, Catalunya Religió i l'Observatori Blanquerna en Comunicació, Religió i Cultura.

Papa Francesc: “Tota història humana és, d’alguna manera, història divina”

(Vatican News) El papa Francesc dedica el seu Missatge d'enguany amb motiu de la LIV Jornada Mundial de les Comunicacions Socials al tema de la narració, ja que – com ell mateix explica – “per a no perdre'ns necessitem respirar la veritat de les bones històries: històries que construeixin, no que destrueixin; històries que ajudin a retrobar les arrels i la força per avançar junts”.

Omella: “És curiós que els diaris parlin més dels poderosos que dels pobres”

(CR) Aquest dilluns l'arquebisbe Joan Josep Omella ha celebrat la primera festivitat del patró dels periodistes amb la premsa de Barcelona. L’arquebisbe ha presidit una missa al parròquia de Sant Francesc de Sales, ben concorreguda. En la celebració cada any es recorda els membres del Col·legi de Periodistes difunts el darrer any.

Periodistes i comunitats religioses es posen deures

(Laura Mor –CR) Aquest dilluns l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura ha reunit una quarantena de periodistes, responsables de comunicació d'entitats religioses i alguns dels seus líders en un seminari de debat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. L'objectiu: apropar aquests dos agents per millorar la informació religiosa.

Seminaristes contra periodistes

Fútbol al Seminari. Coincidint amb la proximitat del Dia del Seminari, l'equip de futbol del Seminari Major Interdiocesà s'ha enfrontat en un partit amb els periodistes esportius de Catalunya Ràdio. El torneig festiu es va fer aquest dimecres i entre els jugadors més coneguts de l’emissora hi havia Pere Escobar i Ricard Torquemada.

panoràmica

Veure la fe