notícies relacionades

Silencio, de Martin Scorsese

(Jesuïtes) Aquest cap de setmana s'estrena Silencio, del director Martin Scorsese. La pel·lícula, basada en la novel·la...

Fàtima Taleb: “Per saber què diu l'Alcorà...

(Laura Mor –CR) Quadre de costums en territori rural marroquí. En pobles amb un alt índex d'analfabetisme, els...

Barcelona estrena 'El gran dia',...

(Obra Social "La Caixa") Aquest dijous CaixaForum Barcelona ha estrenat en primícia El gran dia, la pel·lícula...

El retrat d'Arcadi Oliveres com a agitador...

(Laura Mor –CR) El proper divendres s'estrena als cinemes Verdi de Barcelona el documental Mai és tan fosc ...

S’estrena a Catalunya la pel·lícula «Un Dios...

(Claret) «Un Dios prohibido» és una pel·lícula que tracta del martiri de 51 membres de...

"Els Cadells i el Codi de Marco Polo",...

(Salesians) Edebé fa més de 100 anys que explica històries, educa i dóna coneixements...

recull de notícies

Dg, 8/01/2017
|
El Periódico
Dg, 8/01/2017
|
El PuntAvui

panoràmica

veure la fe

L'amor infiltrat en 7 pel·lícules

Enguany la XIª Setmana del Cinema Espiritual, que ens presenta l'Església de Barcelona, recull diferents argments que tractaran “El misteri de l’amor”, el lema d’aquesta nova edició.

Un any més torna la Setmana del Cinema Espiritual  que ofereix un ventall de pel·lícules com a material didàctic perquè els professors i catequistes puguin ensenyar als joves a trobar el significat espiritual en l’argument d’una pel·lícula.  Aquesta suposa la XIª edició de la Setmana del Cinema Espiritual i el lema que l’encapçala és el “Misteri de l’amor. En aquesta línia, els arguments triats giren entorn d’històries on l’amor juga un paper central.

“El misteri de l’amor”

La XIª Setmana del Cinema Espiritual ofereix en total set pel·lícules amb set arguments diferents on s’hi plasma l’amor en diversos sentits com l’amor de joventut,  la disposició a donar la vida per l’altre, la resistència d’estimar l’altre, i l’amor com agraïment o camí cap a la rendició. Aquestes pel·lícules, la majoria del darrer any o pendents d’estrena, són: Gravity (Alfonso Cuarón) , 12 Anys d’Esclavitud (Steve McQueen), Incondicional (Brent McCorkle), Un Dios Prohibido (Pablo Moreno), Blanca com la neu, vermella com la sang (Giacomo Campiotti), Malèfica (Robert Stromberg) i El petit Àngel (Dave Kim).

Un Déu prohibit

La pel·lícula «Un Dios prohibido», produïda pels Missioners Claretians i «Contracorriente producciones», es va estrenar a Roma. El P. Josep M. Abella, Superior General de la Congregació, va donar la benvinguda a la preestrena als prop de 300 assistents que s’hi van donar cita.

El director Pablo Moreno i l’actor Jacobo Muñoz van compartir la seva experiència a raó del rodatge d’aquesta pel·lícula que narra el martiri dels 51 membres de la Comunitat Claretiana de Barbastre en els inicis de la guerra civil espanyola.

Posteriorment, un equip d’«Un Dios prohibido» va assistir a l’audiència general del Papa Francesc, durant la qual, el director de la pel·lícula, va lliurar al Papa personalment, la primera còpia de la cinta.

 

podcasts

propostes

monogràfics