Vés al contingut

notícies relacionades

Llegaron de noche porta els assassinats dels jesuïtes a la UCA al cinema

(Laura Mor –CR) Amb aire documental, la pel·lícula Llegaron de noche d’Imanol Uribe s’ha estrenat aquesta setmana al Festival de Màlaga i aquest divendres ho farà en diverses sales del nostre país. El thriller narra la reconstrucció dels assassinats de sis jesuïtes i dues treballadores a la Universitat Centreamericana José Simeón Cañas, la UCA, a San Salvador la matinada del 16 de novembre de 1989. I ho fa a partir de l’única persona que en va ser testimoni: Lucía Barrera.

Restaurada digitalment la pel·lícula sobre Don Bosco de 1935

(Salesians) En el marc del 39è Festival de Cinema de Torí, que es va realitzar del 26 de novembre al 4 de desembre, el Centre Experimental de Cinematografia – Arxiu Nacional Cinema Empresa i la Seu Salesiana van presentar el treball de restauració digital del llargmetratge ‘Don Bosco’, dirigit en 1935 per Goffredo Alessandrini, produït per Riccardo Gualino per a la naixent Lux Film.

Silencio, de Martin Scorsese

(Jesuïtes) Aquest cap de setmana s'estrena Silencio, del director Martin Scorsese. La pel·lícula, basada en la novel·la del mateix títol de l'escriptor japonès Shūsaku Endō, explica la història de dos jesuïtes portuguesos que arriben al Japó del segle XVII, època en què el cristianisme fou perseguit per part de les autoritats japoneses amb gran duresa i violència. Els dos joves jesuïtes entren al país a la recerca de qui havia estat el seu mentor, el P.

Fàtima Taleb: “Per saber què diu l'Alcorà cal saber llegir i escriure, sinó et manipulen”

(Laura Mor –CR) Quadre de costums en territori rural marroquí. En pobles amb un alt índex d'analfabetisme, els principis de l'Alcorà arriben per delegació. L'imam és dels pocs que saben llegir i fa d'intèrpret a la resta. I com passa arreu, la fe que es professa no sempre coincideix amb una pràctica escrupolosa de la justícia. Tot plegat fa patir molt en Moha.

Barcelona estrena 'El gran dia', successor del documental 'Camí a l'escola'

(Obra Social "La Caixa") Aquest dijous CaixaForum Barcelona ha estrenat en primícia El gran dia, la pel·lícula successora de la gran triomfadora dels premis César 2014 en la categoria de documental, Camí a l’escola, totes dues dirigides pel director francès Pascal Plisson. El documental, distribuït a Espanya per Abordar Casa de Películas, s’estrenarà el 29 de gener a 70 sales de tot el país.

El retrat d'Arcadi Oliveres com a agitador de consciències, al cinema

(Laura Mor CR) El proper divendres s'estrena als cinemes Verdi de Barcelona el documental Mai és tan fosc sobre un dels activistes catalans més popular dels darrers anys. La gran pantalla mostrarà l'economista Arcadi Oliveres en un relat proper que recull diferents fets històrics de 2012 per explicar tota una trajectòria d'implicació personal i col·lectiva en diverses organitzacions a favor dels drets humans i la justícia social.

S’estrena a Catalunya la pel·lícula «Un Dios prohibido», que narra el martiri de 51 joves Claretians a Barbastre

(Claret) «Un Dios prohibido» és una pel·lícula que tracta del martiri de 51 membres de la Comunitat Claretiana de Barbastre (Osca), quasi tots joves seminaristes, que lluny del conflicte polític del 36, decideixen viure fins al final la seva fe i la seva vocació religiosa. El film relata les darreres setmanes de la vida d’aquest grup de joves, des que són retinguts fins que finalment són afusellats.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts