Vés al contingut

notícies relacionades

Resposta a Mória: “Més acollida i menys hostilitat”

(Ignasi Escudero –CR) Cendra, metalls i brossa. La desoladora imatge del camp de refugiats de Mória, a l’illa grega de Lesbos, ha donat la volta al món i ha deixat 13.000 persones sense res. L’origen dels incendis que van tenir lloc la matinada de dimecres passat encara està per determinar, però fonts del govern grec han apuntat que podrien estar provocats pels propis refugiats en un intent desesperat de ser reubicats a la península hel·lènica.

Avancen els projectes educatius dels jesuïtes a Sudan del Sud

(Jesuïtes) Els catalans Pau Vidal i Àlvar Sánchez, que es troben treballant amb el Servei Jesuïta a Refugiats (JRS) al Sudan del Sud acaben de posar en marxa un blog amb el qual comparteixen les últimes notícies dels projectes que s'estan portant a terme a la regió de Maban, en la qual es troben.

Crisi de violència a Sudan del Sud

(Jesuïtes) Sudan del Sud, el país més jove del món, està vivint una escalada de violència, coincidint amb el cinquè aniversari de la independència del país. Aquests últims dies, centenars de persones –població civil i forces de pau de l'ONU– han mort i milers han estat desplaçades internament dins de Juba, la capital, augmentant el temor que el país estigui a punt de caure en una guerra civil.  

La revista 'Estris' dóna la volta a l'austeritat

(Estris) En el nou exemplar de la revista Estris proposen amb un to diferenciat i optimista una reflexió del concepte d’austeritat com a valor associat a la creativitat i al bon ús dels recursos. Tenint en compte que el concepte presenta encara cert rebuig per part de la societat de la crisi i les retallades, els col·laboradors aprofundeixen en l’essència de la paraula i les oportunitats que aquesta ofereix als que la volen dur a terme.

recull de notícies

Veure la fe