Vés al contingut

notícies relacionades

“Ortodoxos i catòlics no som competidors, sinó germans”

(CR) Nou horitzó d'entesa entre catòlics i ortodoxos. El papa Francesc i el patriarca Ciril de Moscou han signat aquest divendres una declaració conjunta de 30 punts a la ciutat de l'Havana en què demanen que la seva trobada “inspiri als cristians de tot el món”.

Vic recorda Torras i Bages com a patriarca espiritual de Catalunya

(CR/Bisbat de Vic) Vic celebra aquest diumenge el centenari de la mort de Josep Torras i Bages, que fou bisbe de la ciutat i és considerat el màxim exponent del catalanisme d’arrel cristiana. Una missa a la catedral inaugurarà els actes d'aquest Any Torras i Bages, que s'emmarca dins del projecte Episcopus.

Tipus de bisbes

(CR –Ramon Bassas)  Si fa uns dies explicàvem com s'elegeix un bisbe, avui explicarem en aquesta altra infografia quines altres denominacions, funcions o càrrecs classifiquen el conjunt de bisbes de l'Església Catòlica, fent referència a la diferència entre la tradició llatina i l'oriental. Advertim que aquestes infografies són necessàriament esquemàtiques i que prescindeixen de força matisos que, segurament, enriquirien la informació.

panoràmica

Veure la fe