Vés al contingut

notícies relacionades

L’Escola Cristiana renova la formació en pastoral educativa

(Laura Mor –CR) Volen “despertar l’apetència”, fer venir ganes als docents perquè s’obrin a l’experiència de la fe. Així ha presentat la Fundació Escola Cristiana aquest dimarts al vespre el Certificat de Competència en Pastoral Educativa que engegarà el curs vinent.

Catalunya Religió porta l’actualitat religiosa a l’aula

(CR) Des del Departament de Pastoral de l’Escola Cristiana (FECC) no s’ha volgut restar al marge de l’impacte de l’actualitat informativa, especialment l’actualitat religiosa, a l’aula. A tal efecte, s’ha incorporat un nou apartat al butlletí digital mensual '

Llambregades, nou butlletí de pastoral educativa de l’Escola Cristiana

(CR) Segons el Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans, el verb llambregar equival a "veure amb un cop d'ull". Llambregades, que és el títol del nou butlletí de pastoral educativa de l’Escola Cristiana, respon a aquesta mirada que inquireix, demana, cerca... preguntes i respostes que demanen ser trobades, a ser possible, amb noms i rostres al darrera; d’aquí que s’hagi subtitulat “Per trobar i retrobar-nos en l’acció evangelitzadora”.

Es busquen experts en pastoral educativa (i se'n troben)

(Laura Mor –CR) Si alguna cosa atorga identitat a l'escola cristiana és la pastoral. La Fundació Escola Cristiana de Catalunya la descriu com “l'eix vertebrador de l'acció educativa” de les seves escoles. Amb aquesta carta de presentació, l'Escola de Pastoral Educativa engega al setembre la desena edició del Títol d’Expert en Pastoral Educativa. El termini d'inscripcions finalitza el 8 de setembre.

Omella als professors de l'escola cristiana: "Acompanyeu amb afecte i interès"

(Jordi Llisterri –CR) Fer com un rector de poble, però a l'escola: "Acompanyeu amb afecte i interès: és això el que saben fer els mestres". No ser només professionals de l'educació. Això és el que demana l'arquebisbe Joan Josep Omella als professors de l'escola cristiana. Sobretot que estimin els alumnes, perquè "només s'evangelitza des de l'amor".

Laudato si', opció pastoral per a les escoles

(Laura Mor –CR) Pot ser útil l'encíclica ecològica del papa Francesc per a treballar la fe, a classe, amb els alumnes? Aquest és el plantejament de la novena edició de les Jornades de Pastoral Educativa que organitza la Fundació Escola Cristiana i que compta amb un centenar d'inscrits. Amb el títol 'Creats i cridats a estimar la Creació', tindrà lloc divendres i dissabte al Seminari Conciliar de Barcelona.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe