Vés al contingut

notícies relacionades

Notre-Dame: Una agulla per recosir la transcendència

(Eloi Aran  –CR) En una societat de l’espectacle com la nostra, la caiguda de l’agulla central de la Catedral de Notre-Dame de París mentre és devorada per les flames forma part del consum mediàtic però, alhora, desperta en l’espectador un seguit d’interrogants sobre la transcendència que restaven endormiscats en l’inconscient de l’Europa secularitzada. Les comparacions sempre són insuficients i injustes, és a dir, que tampoc s’acaben d’ajustar, però els habitants del poble de Rosselló deurien sentir quelcom semblant als parisencs quan es va esfondrar el seu campanar  el 2016.

Justo Lacunza: "L'islam no et permet que matis el teu veí"

(Jordi Llisterri –CR) És un dels màxim coneixedors de l'islam des del món catòlic i va ser rector del Pontifici Institut d'Estudis Àrabs i Islàmics. I ha assessorat personalment als darrers papes sobre el món musulmà. Justo Lacunza és un missioner dels Pares Blancs que es va apropar a l'islam a través de l'estudi en diversos centres internacionals. Als estudis s'hi suma l'experiència haver viscut en una llarga llista de països de tradició musulmana.

Seixanta comunitats islàmiques convoquen una concentració de condemna a Barcelona

(CR) Una seixantena de comunitats islàmiques de Catalunya s'ha sumat a una concentració de condemna dels atemptats de París que es farà aquest dilluns a la tarda a Barcelona. Des de la Unió de Comunitat  Islàmiques de Catalunya (UDICECAT) s'ha convocat a la comunitat musulmana catalana a las sis de la tarda a la Plaça Sant Jaume.

Els bisbes catalans contra l'odi en nom de Déu

(CR) Els bisbes Joan-Enric Vives, Francesc Pardo, Jaume Pujol i Lluís Martínez Sistach són alguns dels prelats catalans que al llarg d'aquest dissabte s'han pronunciat per condemnar els atemptats. L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, també ha fet una nota de condol. 

Les comunitats islàmiques catalanes condemnen les "macabres accions terroristes"

(CR)  El Consell Islàmic de Catalunya és una de les entitats musulmanes que s'ha sumat a la condemna dels atemptats de París. El text parla d'actes macabres i criminals. També han condemant i expressat la seva repulsa la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya. Manifest de condemna pels atacs terroristes a Paris

panoràmica

Veure la fe