Vés al contingut

notícies relacionades

Mor el pare Manel, lluitador incansable pels pobres i pels presos

(CR) Aquest dimecres al vespre ha mort Manel Pousa Engroñat d’una embòlia cerebral a l’Hospital de la Vall d’Hebron, on va ingressar dilluns i on li van diagnosticar Covid-19. El pare Manel tenia 75 anys i vivia a la Trinitat Nova en un casal de la parròquia, on des de fa una colla d’anys promovia la reinserció social de persones que havien estat a presó, a través de la Fundació Pare Manel.

El pare Manel assumia la feina impossible i necessària

(Josep Maria Fisa –CR) “El pare Manel ja s’ha ben guanyat el cel”. La notícia d’aquest dimecres al vespre ha corregut a través de la xarxa dels amics que l’hem sentit sempre proper i entranyable. Un “amic transversal” de tota una immensitat de persones que se sentien orgulloses de nomenar-lo, d’abraçar-lo, d’aplaudir-lo, de veure’l com el company que fa allò que nosaltres no ens sentim prou valents ni capaços de fer...

Cristians de pobles i comarques: “Ser plurals és estar vius”

(Maribel Pou –MCPCC/Sant Sadurní d’Anoia) “Posseir conviccions fermes no és pas un obstacle per al diàleg, sinó més aviat una condició necessària per tirar-lo endavant”. Són paraules del teòleg peruà Gustavo Gutiérrez que han ressonat aquest diumenge en l’obertura de la 48a Jornada Nacional del Moviment de Cristians de Pobles i Comarques de Catalunya (MCPCC), celebrada al Penedès.

Joan Rigol: “La democràcia és un projecte de convivència”

(Laura Mor –CR) Contra el desprestigi de la política, més sentit de comunitat. És el mestratge de Jacques Maritain heredat per Joan Rigol. El recull en el llibre que acaba de publicar Viena Edicions i la Fundació Joan Maragall amb el títol Restaurar la política. A propòsit de Jacques Maritain.

Veure la fe