notícies relacionades

Si Déu no té res a veure amb la pandèmia, per què...

(Antonella Palermo –Vatican News) Vatican News entrevista els teòlegs Territo, catòlic, i Houshmand, musulmà, sobre la...

Crida eclesial al compromís amb una ecologia...

(CR) Signatura col·lectiva sense precedents a l'Església catalana a favor de la conversió ecològica. Més d’un...

El Papa s’uneix a la Jornada d’Oració per la...

(Tarraconense/CR) “Homes i dones de totes les confessions religioses, avui ens unim en la pregària i en  la...

El Papa invoca la protecció de Santa Catalina pel...

(Renato Martinez – Vatican News) Aquest dimecres, 29 d'abril, el Papa Francesc en les seves salutacions després de la...

Laudato si’ cada dia

(Justícia i Pau) La Xarxa de Parròquies Ecosolidàries, que impulsa Justícia i Pau, publicarà cada dia durant tot el mes...

“Jesús viu i et vol viu”, lema de la Jornada...

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest diumenge dia 3 de maig, IV diumenge de Pasqua, és el diumenge del Bon Pastor i un any...

El Papa demana un salari universal per als...

(Vatican News) "Vostès, treballadors informals, independents o de l'economia popular, no tenen un salari estable per...

Francesc Urbi et Orbi: “No és temps per a la...

(CR/Vatican News) "Les paraules que realment volem escoltar en aquest temps no són indiferència, egoisme, divisió i...
  •  
  • 1 de 55

veure la fe

Sor Lucía Caram crida a assumir un estil de vida corresponsable amb el medi

(CR) Un ampli grup de persones responsables i membres d’entitats, moviments i congregacions cristianes, preveres, religiosos, religioses, laics i laiques de tot Catalunya han fet públic aquest divendres el seu ’Compromís amb una ecologia integral’. En ocasió del cinquè aniversari de la publicació de l’encíclica Laudato si’, expressen preocupació davant d’un “desenvolupament depredador” que afecta “els països i les comunitats més pobres”. Consideren que la crisi sanitària “ha mostrat un cop més la profunda interdependència de la família humana”. I per això fan una crida a la “coresponsabilitat” en clau d’Església catalana per “avançar en la construcció d’un món més just i fratern”.

Via Crucis amb el papa Francesc

(Vatican News) El Divendres Sant 10 d'abril, al voltant de les 9 del vespre, el Papa Francesc ha presidit la celebració del Via Crucis a una Plaça de Sant Pere al Vaticà completament deserta i no en el Coliseu de Roma com tradicionalment es feia, a causa de les restriccions adoptades després de l'emergència sanitària per coronavirus. Ha començat al costat de l'obelisc que es troba enmig de la Plaça de Sant Pere amb la primera estació fins a acabar a l'atri de la Basílica Vaticana. A l'acabar les estacions, el Sant Pare ha impartit la benedicció apostòlica.


Les meditacions de les XIV estacions que va recórrer Jesús des del pretori fins a la Muntanya Calvari aquest any han estat proposades per la capellania de el Centre Penitenciari "Due Palazzi" de Pàdua. Acceptant la invitació de el Papa Francesc, catorze persones van meditar sobre la Passió de Nostre Senyor Jesucrist, actualitzant-la en la seva pròpia vida. Entre elles hi ha cinc persones empresonades, una família víctima d'un delicte d'homicidi, la filla d'un home condemnat a cadena perpètua, una educadora d'institucions penitenciàries, un jutge de vigilància penitenciària, la mare d'una persona detinguda, una catequista, un frare voluntari, un agent de policia penitenciària i un sacerdot que va ser acusat i ha estat absolt definitivament per la justícia després de vuit anys de procés ordinari.

Francesc: "Ajudem a qui ho necessita"

(Vatican News) Una Setmana Santa inusual i un moment difícil per a tots, i per a molts "molt difícil". En aquest vídeo missatge el papa Francesc expressa la seva proximitat i afecte, i convida a tothom a aprofitar aquest temps el millor possible: "siguem generosos; ajudem a qui ho necessita en el nostre entorn; busquem, potser per telèfon oa les xarxes socials, a les persones que estan més soles ", convida. "Els uns als costat dels altres, en l'amor i la paciència, podem preparar en aquests dies un temps millor".

El Papa resa el Parenostre: misericòrdia per a la humanitat colpejada

(Griselda Mutual – Vatican News) Cristians de totes les Esglésies i comunitats han resat aquest dimecres juntament amb Papa Francesc el Parenostre. Ho han fet a casa seva i als hospitals, a les presons i a les residències per a gent gran, a les farmàcies i els supermercats, a les fàbriques, als cotxes, caminant, asseguts en una cadira de rodes o jacents en un llit de hospital. De genolls i de peu, als magatzems, camions i ports. En el camp i la ciutat, a la costes marítima i al desert. Nens, joves, adults i gent gran de cada país, s’han unit a la pregària del Parenostre dirigida pel Papa Francesc gràcies a la difusió a través dels mitjans de comunicació.

Francesc va introduir la pregària transmesa pels mitjans vaticans i reproduïda per mitjans del món amb aquestes paraules:

“Estimats germans i germanes,

Avui ens hem donat cita, tots els cristians de tot el món, per resar el Parenostre, l'oració que Jesús ens va ensenyar.

Com a fills confiats ens dirigim a el Pare. Fem això cada dia, diverses vegades a el dia; però en aquest moment volem implorar misericòrdia per a la humanitat durament colpejada per la pandèmia del coronavirus. I ho fem junts, cristians de totes les esglésies i comunitats, de cada tradició, de totes les edats, llengües i nacions.

Resem pels malalts i les seves famílies; pels treballadors de la salut i els que els ajuden; per les autoritats, els organismes encarregats de fer complir la llei i els voluntaris; pels ministres de les nostres comunitats.

Avui molts de nosaltres vam celebrar l'Encarnació de la Paraula en el ventre de la Mare de Déu, quan en la seva humil i total "Sóc aquí" es va reflectir el "Sóc aquí" del Fill de Déu. Nosaltres també ens encomanem amb plena confiança a les mans de Déu i amb un sol cor i ànima preguem”.

  •  
  • 1 de 20

monogràfics