Vés al contingut

notícies relacionades

Mor Pere Riutort, precursor del català a l'Església valenciana

(Josep-Miquel Bausset) Amb sorpresa i amb tristesa he sabut que diumenge passat va morir l’amic Pere Riutort i Mestre, pedagog, filòleg i lingüista, catedràtic de didàctica de la llengua a la Universitat de València, autor del 'Llibre del Poble de Déu', de diversos materials per a l’estudi de la llengua i prevere capdavanter en la introducció del català a l’Església valenciana.

Bisbe Benavent: “A Tortosa no hi ha faccions sacerdotals”

(Laura Mor/Jordi Llisterri –CR/Tortosa) Tortosa és un bisbat que a molts els queda lluny. Al sud. Dos terços del territori del bisbat a Catalunya i un terç al País Valencià i vertebrat per l’Ebre. Una diòcesi on sembla que mai no passa res. Però els darrers anys d’allà han sortit tres bisbes catalans i passant per Tortosa en poc temps han arribat a Barcelona dos cardenals arquebisbes. Enrique Benavent va ser nomenat bisbe de Tortosa el 2013, després de vuit anys com a bisbe auxiliar de la seva diòcesi natal, València.

VI Centenari de Sant Vicent Ferrer

(Josep Miquel Bausset) A petició de l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, la Santa Seu ha concedit a les diòcesis del País Valencià la celebració d’un Any Jubilar, que s’obre aquest dilluns dia 9 a la catedral de València (i simultàniament també a les altres diòcesis del País Valencià) per tal de commemorar el VI Centenari de la mort de Sant Vicent Ferrer, “San Vicente (!) Ferrer” per a la web de l’arquebisbat de València.

50 anys de "Volem bisbes catalans"

(Josep Miquel Bausset) La campanya “Volem bisbes catalans”, promoguda per un grup de cristians progressistes catalans, va esclatar a Catalunya el febrer de 1966, ara fa cinquanta anys, per mitjà de diverses pintades, i en senyal de protesta pel nomenament del bisbe d’Astorga, Marcelo González com a arquebisbe-coadjutor de Barcelona.

panoràmica

Veure la fe