Vés al contingut

notícies relacionades

Francesc recorda als nous cardenals que no són "prínceps"

(Jordi Llisterri-CR/Roma) Per si no havia quedat clar, el papa ho ha recordat aquest dimecres en el consistori de creació de cinc nous cardenals: "Jesús no us ha cridat perquè us convertiu en 'prínceps' en l'Església". En la cerimònia en la qual l'arquebisbe Joan Josep Omella ha estat creat cardenal, Francesc els ha tornat a explicitar que "Jesús camina davant de vosaltres i us demana seguir-lo amb decisió" i que us "crida a mirar la realitat, no a distreure's en altres interessos o altres perspectives".

Barcelona acompanya Omella en el consistori

(Jordi Llisterri-CR/Roma) Els catalans que han volgut acompanyar l'arquebisbe Joan Josep Omella en el consistori que el crearà cardenal ja són a Roma. Tot i que el consistori es fa aquest dimecres a la tarda, aquest matí ja han participat en l'audiència pública amb el papa Francesc a la plaça de Sant Pere de Vaticà.

Omella: "No imaginava que podria ser cardenal"

(Jordi Llisterri-CR) "Me n'alegro molt per l'arxidiòcesi i per Catalunya". Així va rebre aquest diumenge per sorpresa Joan Josep Omella l'elecció del papa com a cardenal. Aquest dilluns, en una roda de premsa per valorar el nomenament de Francesc, Omella ha mostrat sobretot bon humor i ha remarcat la sorpresa que ha representat per ell: "No esperava res i no imaginava que podria ser cardenal".

Joan Josep Omella, nou cardenal

(Jordi Llisterri-CR) Sorpresa majúscula dominical. Joan Josep Omella serà cardenal. Un cop finalitzat el Regina Coeli, el Papa Francesc ha anunciat aquest diumenge un nou consistori que celebrarà el pròxim 28 de juny per al nomenament de cinc nous cardenals, entre ells l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella:

panoràmica

Veure la fe

monogràfics

(CR) Tot el que has de saber del nomenament i la creació de J...
MONOGRÀFIC