Vés al contingut

notícies relacionades

“Treballar al Lloc de la Dona va ser com tornar als orígens de la meva fe”

(Ramon Bassas –CR) “El col·lectiu de dones que exerceixen prostitució està molt invisibilitzat i estigmatitzat però darrera hi ha les històries i les vides d’unes dones plenes d’humanitat, de fortalesa, de capacitat de lluita i superació personal, que, en la majoria dels casos, s’han iniciat en aquesta activitat com a mecanisme de supervivència” —diu d’entrada la Mar Galceran, coordinadora tècnica del Lloc de la Dona, al barri del Raval de Barcelona, des de fa sis anys.

Mans Unides: “El tràfic de persones, una de les pitjors formes d'esclavitud”

(Mans Unides) Néixer en una llar pobra i en una família monoparental, pertànyer a una minoria ètnica, a una família desestructurada són alguns exemples dels múltiples factors que poden afavoreixen situacions de tràfic. Ho recorda Mans Unides amb motiu del Dia Mundial contra el Tràfic de Persones, aquest dijous 30 de juliol.

Lourdes Perramon, reelegida superiora general de les germanes oblates

(CR) La catalana Lourdes Perramon Bacardit ha estat reelegida com a superiora general de la congregació de les Germanes Oblates del Santíssim Redemptor. Encapçala així el nou govern aprovat en el marc del XXI Capítol General celebrat aquests dies a la casa mare de la congregació, a Ciempozuelos, Madrid.

Discerniment al Capítol General de les Germanes Oblates

(Germanes Oblates) El XXI Capítol General de les Germanes Oblates ha començat amb uns dies de recés, que van finalitzar el diumenge 21 de juliol amb l'Eucaristia d'Obertura del Capítol. La celebració va ser oficiada pel superior general dels Redemptoristes, Michael Brehl, qui recordava que, en un moment com aquest, "el senyal que l'Esperit està enmig nostre és l'alegria i l'esperança".

8M a Santa Anna: fins que no sigui necessari un Dia Internacional de la Dona

(M. Victòria Molins) A l'Hospital de Campanya de Santa Anna ens hem unit aquest divendres a la diada del 8 de març amb una pregària en la qual han estat les dones i només les dones les protagonistes. Per fer honor a la veritat, amb el beneplàcit dels nostres capellans Peio Sánchez i Xavier Morlans, que ens donen suport en tot.

Mar Galceran, ser bàlsam enmig del sofriment

(Glòria Barrete –CR) La primera Església que la Mar Galceran va conèixer va ser la família, Església entesa com a comunitat de persones que viuen la fe. Una fe transmesa per via femenina, a través del testimoniatge de la seva mare i la seva àvia materna, que va ser l'humus idoni per continuar un camí de vida marcat pel compromís amb els més febles i els qui pateixen. Amb voluntat de visibilitat i reconeixement, continuem així la sèrie d'articles de dones i Església.

Voluntariat jove en clau religiosa, a Tarragona

(Església de Tarragona) Les vacances d’estiu són un temps privilegiat per a sortir de la rutina i conèixer altres realitats. Aquesta és la opció que han triat prop d’una quinzena d’adolescents de la província de Barcelona per aquest mes de juliol.

Maria Pau Trayner, l'Escola Cintra i Dona Kolors, premis Església Plural 2016

(Església Plural) El jurat dels Premis Església Plural 2016, reunit dimarts d'aquesta setmana, ha decidit per unanimitat concedir el premi Mn. Vidal i Aunós a una trajectòria personal a la religiosa escolàpia Maria Pau Trayner. Pel que fa al premi a una trajectòria col·lectiva, és per a l’escola Cintra, que enguany compleix el 20è aniversari de la seva fundació.

panoràmica

Veure la fe