Vés al contingut

notícies relacionades

Joan Soler Amigó, la nostra alegria ningú no ens la prendrà

(Josep Lligadas -CR) La més antiga, la primera, va ser, si no estic mal fixat, “Hinnení”. Lletra de Joan Soler Amigó i música de Jaume Arnella. Pot ser que a molts dels lectors o lectores no els soni, aquesta cançó. Però si dic que és la que ara es continua cantant a missa amb el títol de “Tu ets el nostre Déu, Salvador”, segurament que ja els sonarà força més.

Mor el folklorista Joan Soler Amigó, la fe escrita i cantada en català

(Glòria Barrete/Laura Mor –CR) Va ser autor d’un llarg repertori de cançons. Va escriure lletres de cançó folk, espirituals negres, de protesta, de muntanya, esplai i foc de camp, i cançó religiosa de l’època del Concili Vaticà II. El pedagog, escriptor i folklorista Joan Soler i Amigó ha mort aquest diumenge als 80 anys. Aquest badaloní va adaptar al català la majoria de les cançons que figuren al cantoral de missa dominical.

Mor mossèn Joan Galtés, provicari general de Barcelona

(Arquebisbat de Barcelona) El capellà, historiador, provicari general de l'arquebisbat de Barcelona i canonge de la Catedral de Barcelona, Joan Galtés Pujol, ha mort aquest divendres amb 76 anys. Les exèquies tindran lloc el dissabte 31 de juliol de 2021, a les 12 h., a la Catedral de Barcelona.

Mor el pare Tulla, prior de Poblet durant 36 anys

(CR) Aquest dijous ha mort el pare Francesc Tulla i Pujol, que va ser prior del Monestir de Poblet durant 36 anys, del 1971 al 2007. El pare Tulla tenia 87 anys i en feia 67 que era monjo cistercenc a Poblet. L'enterrament serà dissabte sant, a les 11 h, i la missa exequial, el dilluns de Pasqua a les 10 h. Aquest és el recordatori que ha publicat el Monestir de Poblet:

Joan Ramon i Cinca, el capellà lliure i encarnat

(Pepe Rodado / El Pradó) “Els seus nebots i cosins el recordarem sempre com un home bo, amic dels seus amics i compromès amb les persones”. Amb aquestes paraules els familiars pròxims recorden en Joan Ramon i Cinca, capellà del Pradó mort a Bagà el 16 de març, a l’edat de 87 anys.

Mor mossèn Ballarín, el rector de Catalunya

(Jordi Llisterri –CR) No va ser rector que cap gran basílica, però l’èxit literari i la televisió el van convertir en el rector de Catalunya. El capellà de capçalera d’una generació. Josep Maria Ballarín ha mort la matinada d'aquest divendres als 96 anys a Berga. El funeral se celebrarà aquest dissabte a les quatre de la tarda a l'Església de Santa Eulàlia de Berga presidit pel bisbe de Solsona. Després serà enterrat a Gósol. 

Veure la fe