Vés al contingut

notícies relacionades

L’art es conjura a favor de la Laudato si’

(Laura Mor –CR) Què pot aportar l’art en l’actual crisi ecosocial i espiritual? Amb aquest repte de fons el monestir de Sant Benet ha acollit aquest diumenge la primera trobada d’Art Laudato si’. Una vintena de persones vinculades al món cristià i a l’espiritualitat ecosocial, artistes de diferents disciplines, s’han reunit per veure quin ressò té l’encíclica del papa Francesc en el món de l’art.

Montserrat Viñas: “No podem viure com cinquanta anys enrere”

(Laura Mor –CR/Montserrat) El somriure la delata. “Sí, soc feliç! Per mi la vida ha sigut una passada!” A la benedictina Montserrat Viñas li brillen els ulls quan parla de Déu. Va ser l’abadessa del monestir de Sant Benet de Montserrat durant vint anys. Avui és una més a la comunitat. Té 76 anys, està jubilada i col·labora com a voluntària al taller de ceràmica, que va començar quan era novícia.

Forcades soluciona la seva situació canònica

(Jordi Llisterri –CR) La benedictina Teresa Forcades ha solucionat la seva situació canònica abans d'iniciar la trajectòria electoral. La petició d'exclaustració és un fet i s'ha gestionat abans del canvi d'abadessa a Sant Benet. El procés per donar una sortida a la voluntat de Forcades s'ha realitzat en entorn de diàleg i comprensió entre la comunitat benedictina de Sant Benet, l'abadessa Montserrat Viñas i el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés.

Maria del Mar Albajar, nova abadessa de Sant Benet de Montserrat

(CR) M. del Mar Albajar ha estat escollida aquest matí nova abadessa del Monestir de Sant Benet de Montserrat. Les germanes benedictines han escollit una de les religioses més joves, de 44 anys, en la votació que s’ha fet sota la presidència del bisbe Agustí Cortés.

Bon Nadal! Que no sigui decebuda la nostra esperança

Cada any demanem a una persona o a un representant d’una institució de relleu que feliciti el Nadal als lectors de CatalunyaReligió.cat. Aquesta vegada tenim la veu de les benedictines del Monestir de Sant Benet de Montserrat. L’abadessa, Montserrat Viñas, és qui ens felicita el Nadal amb el text que van rebre durant l’Advent els amics de la Xarxa CatReligió.

Veure la fe