Vés al contingut

notícies relacionades

certamen-maria-gran

David Llorens, premi Flor Natural del Certamen Marià 2022

BISBAT DE LLEIDA | El jurat del Certamen Literari Marià 2022 ha atorgat la Flor Natural del premi bisbe Salvador Giménez Valls a David Llorens. L'ha guanyat amb el poema Súplica blanca, dedicat a la Mare de Déu de l’Acadèmia com a patrona i especial protectora de la ciutat de Lleida. La cerimònia de lliurament ha tingut lloc al paranimf de l’Acadèmia Mariana de Lleida aquest diumenge.
Montse Esquerda

Montse Esquerda, mantenidora del Certamen Marià 2022

BISBAT DE LLEIDA | El diumenge 2 d’octubre, festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de Lleida, tindrà lloc el Certamen Literari Marià convocat en honor a la Mare de Déu de Meritxell, patrona del Principat d’Andorra, en el centenari de la seva coronació canònica.

Eutanàsia, fer de l'excepció la norma

(Glòria Barrete –CR) El 17 de desembre s’aprova al Congrés dels Diputats la llei de l’eutanàsia. Una llei complexa, amb molts interrogants i molts dubtes, polititzada en el debat públic, i criticada pels bisbes que demanen inversió pública en les cures pal·liatives i la “proximitat i l’acompanyament integral en l’etapa final de la vida”.

Montse Esquerda: “Tindrem un Nadal més autèntic, proper i humà”

(Bisbat de Lleida) Les restriccions sanitàries en el actes públics per evitar el contagis de la Covid 19, ha obligat l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes i la Paeria a celebrar l’acte d’obertura del Cicle de Nadal 2020 celebrat la tarda del 19 de desembre al saló de Plens del Palau de la Paeria, sense públic, si bé s’ha pogut visionar mitjançant les xarxes socials i continua penjat a Youtube.

"És il·lús pensar que amb una llei d'eutanàsia arreglarem el final de la vida"

(Glòria Barrete –CR) Les últimes enquestes de població posen de manifest que el 87% de la població està a favor de regular l'eutanàsia. Un 8% hi està en contra, i entre els creients catòlics el 49% expressa que està a favor de l'eutanàsia sota l'empara d'una llei. Fa vint-i-cinc anys que es debat a Espanya sobre el tema de l'eutanàsia sense cap resultat. Aquest dilluns la sala d'actes de Cristianisme i Justícia ha acollit el debat 'Dret a una mort digna.

“Amb la mort cal passar del perquè al com”

(Laura Mor –CR/Sant Boi del Llobregat) “Hi ha preguntes que no es fan per ser respostes, però sí per ser acompanyades”. I la mort és una d'elles. Així ho planteja Montse Esquerda, que és metge i dirigeix l'Institut Borja de Bioètica. En parla des de l'experiència i s'adreça a dos-cents professionals del sector sanitari, a qui l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha convidat a repensar quina preparació els cal per afrontar la mort.

Veure la fe