Vés al contingut

notícies relacionades

Mor el monjo de Montserrat Anselm M. Parés

(Abadia de Montserrat) D’una vida espiritual intensa, era complidor, fidel, metòdic, servicial, va treballar en tasques vinculades a l’administració del monestir i des del 1998 portant la caixa de la comunitat i facilitant gestions als monjos. El pare Anselm M. Parés, monjo de Montserrat, va morir divendres a la nit amb 78 anys. Aquest dilluns al matí ha tingut lloc la missa exequial a la basílica de Montserrtat.

Mor Hilari Raguer, una referència d’Església i de país

(CR) Ha mort un 1 d’octubre. Hilari Raguer i Suñer ha estat una personalitat de referència per a l’Església i per al país. Monjo de Montserrat, historiador i catalanista, tenia 92 anys. En feia 65 que era monjo i 60 que s’havia ordenat sacerdot. “La llibertat s’ha d’exercir, si no, no és res.

“Em sento més a prop de Déu en un cim, que tancat en un lloc confortable”

(Josep Gordi Serrat –CR) Tarda boirosa i grisa de tardor al monestir de Montserrat. Damunt la taula de treball de la biblioteca, en Ramon Ribera-Mariné hi té un portàtil tancat i, entre d’altres llibres, una Bíblia oberta, escrita en hebreu. Amb ell iniciem la col·lecció Natura Sagrada, d’entrevistes a personatges que tenen un especial vincle espiritual amb la natura.

Barcelona homenatja Lluís Duch, el savi que feia la religió respectable

(Laura Mor –CR) Càlid homenatge a l'antropòleg Lluís Duch. Fins a setze veus van recordar aquest dimecres al vespre el monjo de Montserrat com a “savi que va emparaular el món”. Amb aquest títol Fragmenta va publicar una obra d'homenatge pels seus 75 anys i aquest dimecres al vespre la sala Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès ha posat de nou paraules al llegat ètic i humanístic d'aquest benedictí.

Neix l'Associació d'Amics de la Casa del Miracle

(Laura Mor –CR) Volen assegurar la continuïtat del Miracle, crear una xarxa al voltant de la Casa d'Espiritualitat i d'apoderar els laics. El proper diumenge 27 de maig a la tarda es presenta en públic la nova Associació d'Amics de la Casa del Miracle a la sala Gran de l’Ajuntament de Riner.

“L'ikebana és un trampolí a la bellesa de Déu”

(Laura Mor –CR) “Si a aquestes persones les poses assegudes en una sala i els demanes que estiguin quatre hores en silenci, segur que no t'aguanten. En canvi, les quatre hores de taller ningú fa xivarri”. El monjo benedictí Vicenç Santamaria descriu així el clima que genera la proposta 'Art i espiritualitat: II setmana d'ikebana' basada en aquesta tècnica japonesa d'art floral.

El monjo de Montserrat Manuel Nin, ordenat bisbe a Roma

(CR) "Fer present en la meva església i en la meva Església a Grècia el rostre d'aquell que és el meu Mestre, el meu Senyor Jesús. El seu Evangeli, la Paraula de amor, el perdó, la salvació i la vida nova". Amb aquestes paraules d'Efraïm de Síria el monjo de Montserrat Manuel Nin ha descrit la seva missió com a nou Exarca dels catòlics grecs de ritus bizantí.

El monjo de Montserrat Manel Nin nomenat bisbe a Atenes

(Abadia de Montserrat) Aquest dimarts al matí s’ha fet públic el nomenament, per part del papa Francesc, del pare Manel Nin, monjo de Montserrat, com a Exarca (bisbe) dels catòlics grecs de ritus bizantí. En els darrers decennis, l’Exarcat d’Atenes ha tingut una forta immigració d’ucraïnesos (de tradició bizantina) que celebren cada diumenge la litúrgia a la cripta de la catedral de la Santíssima Trinitat.

Veure la fe