Vés al contingut

notícies relacionades

La vida religiosa, en un mapa

(CR) Des que va néixer Catalunya Religió són moltes les persones que han explicat als lectors del portal perquè dediquen la seva vida a Déu. A les portes del 2 de febrer, dia de la Vida Consagrada, recuperem un mapa actualitzat amb les entrevistes en vídeo i les peces escrites que hem fet i publicat de testimonis, comunitats i trobades generades per la vida religiosa.

“Monjos i monges hem rebut la missió de ser testimonis de vetlla”

(Abadia de Montserrat/CR) Un centenar de monjos i monges dels monestirs benedictins i cistercencs catalans han viscut aquest dimecres una jornada monàstica a Montserrat per cloure l’Any Sant de la Misericòrdia. Després d’entrar tots per la Porta Santa de la Misericòrdia de la Basílica i venerar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, han participat en l’Eucaristia que ha presidit el pare abat Josep M. Soler.

Els 'Santuaris de l’antifranquisme' a Blanquerna

(CR) Després de l’èxit que han tingut les diverses projeccions que s’han fet a Catalunya, dilluns vinent l’Observatori de Comunicació, Religió i Cultura Blanquerna, ofereix una projecció gratuïta de 'Santuaris de l’antifranquisme'. Aquest documental, produït per la Fundació Periodisme Plural, recull el testimoni de monges i capellans que van participar en la lluita per la democràcia durant el franquisme.

L'Església que va obrir les portes a l'antifranquisme

(CR) Dimarts vinent s'estrena 'Santuaris de l’antifranquisme', un documental de la Fundació Periodisme Plural que recull el testimoni de monges i capellans que van participar en la lluita per recuperar les llibertats i els drets arrabassats per la dictadura de Franco.

S’estrena un documental sobre els monestirs de les benedictines a Barcelona durant el 1714

(SAF) En el marc dels actes de celebració del Tricentenari, aquest divendres s’estrena un documental que recull com van viure els monestirs de Sant Pere de les Puel·les i Santa Clara de Barcelona a la Guerra de Successió. Lo últim citi aporta una visió nova de la Guerra de Successió, una visió en femení i des de dins de la ciutat de Barcelona.

panoràmica

Veure la fe