Vés al contingut

notícies relacionades

Patrimoni cristià del món: Etiòpia

Etiòpia. Peregrinant als seus santuaris. Sortida del 12 al 24 de gener de 2020. Celebracions de l’epifania a Lalibela, festa del Timkat. (Bàrbara Virgil - Ruth Travel) El Llac Tana, a Etiòpia, és potser el llac més cristià de tot el món. En les seves illes i península hi ha més de vint monestirs, molts d’ells desconeguts pels no etíops fins el segle passat.

“L'ecologia és inherent a l'espiritualitat”

(Laura Mor –CR) Gestionar l'entorn és una responsabilitat ineludible. Així ho han defensat el monjo cistercenc Lluc Torcal i el consultor ambiental Josep Maria Mallarach. En el marc del diàleg 'Espiritualitat ecològica' celebrat al Monestir de Pedralbes, tots dos han coincidit en una “actitud unitiva” de la vida que integri els valors espirituals més profunds amb la cura del medi ambient.

Com es crea i recrea la memòria monàstica medieval?

(Monestir de les Avellanes) El 10 i 11 de juliol de 2017 el Monestir de les Avellanes acollirà la vuitena edició de les Jornades internacionals sobre història de l’Església i la religiositat, que enguany explicaran les diferents maneres com s’ha creat i mantingut la memòria dels monestirs des de l’edat mitjana fins als nostres dies.

Els monestirs, espais d’innovació i coneixement a l’Edat Mitjana

(Monestir de les Avellanes) El 27 i 28 de juny el Monestir de les Avellanes acollirà la setena edició de les Jornades internacionals sobre història de l’Església i la religiositat, que enguany estudiaran la cultura i el coneixement als monestirs medievals.

Un estiu entre monestirs, ermites, esglésies, basíliques i catedrals amb Catalonia Sacra

(CR) Aquest estiu CatalunyaReligió serà més a la vora que mai del patrimoni cultural de l'Església al nostre país. De la mà de Catalonia Sacra els lectors podreu descobrir catedrals, basíliques, monestirs, esglésies i ermites gràcies a una sèrie d'itineraris guiats i a la recomanació de llocs d'especial interès que es podran visitar per lliure.

panoràmica

Veure la fe