Vés al contingut

notícies relacionades

Forcades sobre Sinclètica: “Els professors han de tenir una perla”

(Laura Mor –CR/Sant Benet de Montserrat) Els va semblar que dir-se “escola de vida” era “massa pretensiós”. Al final, s’han definit com a escola monàstica amb el nom de Sinclètica. La monja benedictina Teresa Forcades dirigeix aquest nou projecte del monestir de Sant Benet. Una proposta que té el suport de la comunitat i que neix amb la complicitat de l’abadessa, Maria del Mar Albajar. Un bon tàndem. Dues religioses que tenen tanta humilitat com bones idees i potència creativa.

L’art es conjura a favor de la Laudato si’

(Laura Mor –CR) Què pot aportar l’art en l’actual crisi ecosocial i espiritual? Amb aquest repte de fons el monestir de Sant Benet ha acollit aquest diumenge la primera trobada d’Art Laudato si’. Una vintena de persones vinculades al món cristià i a l’espiritualitat ecosocial, artistes de diferents disciplines, s’han reunit per veure quin ressò té l’encíclica del papa Francesc en el món de l’art.

Què fa una monja benedictina amb els immigrants a Ceuta?

(Laura Mor –CR) “A la patera érem una colla. Dels cinc que ens coneixíem, n'han mort quatre: tres amics i el meu germà”. És un dels relats que ha conegut de primera mà la germana Enriqueta Guarch, del monestir de Sant Benet de Montserrat. Aquests dies, coincidint amb les vacances d'estiu, fa estada a Ceuta. I es pregunta: “Qui traurà el pes del damunt d'aquesta criatura?”

El bisbe de Sant Feliu accepta l'exclaustració de Forcades

(CR) El bisbe de Sant Feliu Agustí Cortés ha fet pública aquesta nota sobre la situació de la benedictina Teresa Forcades, que ha sol·licitat l'exclaustració per un període de tres anys. En el text explica l'acompanyament per part del bisbat i també de l'abadessa del monestir de Sant Benet en aquest procés personal.

Bon Nadal! Que no sigui decebuda la nostra esperança

Cada any demanem a una persona o a un representant d’una institució de relleu que feliciti el Nadal als lectors de CatalunyaReligió.cat. Aquesta vegada tenim la veu de les benedictines del Monestir de Sant Benet de Montserrat. L’abadessa, Montserrat Viñas, és qui ens felicita el Nadal amb el text que van rebre durant l’Advent els amics de la Xarxa CatReligió.

Teresa Forcades obre web

(CR) La germana Teresa Forcades ja té web oficial. Forcades, una de les monges més mediàtiques del panorama català, ha fet pública aquesta nova eina perquè els seus lectors torobin diverses informacions sobre ella i la seva comunitat. Entre els temes que recentment s'ha pronunciat Forcades es troba el del virus del papil·loma humà.

Veure la fe