Vés al contingut

notícies relacionades

Cuina de Setmana Santa. Per Divendres Sant, bunyols de bacallà

(CR) Continuem la sèrie de Cuina de Setmana Santa que ens ha preparat Bobby Cabral, xef del restaurant El Claustre del Monestir de les Avellanes. En ocasió de Divendres Sant ens proposa cuina clàssica: bunyols de bacallà. Mentre que la connexió amb la cuina més medieval o antiga la trobem sobretot amb les espècies, amb el bacallà trobem una clara incorporació de cuina de més època moderna, dels segles XVII-XVIII.

Cuina de Setmana Santa. Per Dijous Sant, orelletes

(CR) Proposta gastronòmica basada en la cuina tradicional catalana. Enguany Catalunya Religió vol ajudar a comprendre com es viu Dijous Sant, Divendres Sant i Dissabte Sant a partir dels fogons, del paladar i de la dimensió comunitària. El xef Bobby Cabral, del restaurant El Claustre del Monestir de les Avellanes, dels germans maristes, ha ideat tres plats per degustar aquests dies de Setmana Santa en família. Una petita sèrie culinària per viure el tridu pasqual.

El Goig, molt més que un document

(Arxiu Gavín Monestir Avellanes) La I Jornada d’Estudi sobre els Goigs, al Monestir de les Avellanes, té per objecte celebrar el 10è aniversari de l’Arxiu Gavín. Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya al Monestir de les Avellanes. (2008-2018). Així mateix la jornada coincideix amb el Dia Internacional dels Arxius (9 de Juny).

La Salle, Maristes i el bisbat d'Urgell s'uneixen per organitzar les propostes de la Pasqua

(Glòria Barrete -CR) Transformar l'assistència en participació organitzativa. Passar del 'vine a participar de la meva Pasqua' al 'vine i fem-la junts'. Aquest és un dels objectius que s'han plantejat tres institucions religioses –La Salle Catalunya, Maristes i el bisbat d'Urgell– per unir esforços i organitzar conjuntament algunes línies de Pasqua.

Veure la fe