Vés al contingut

notícies relacionades

Un llibre recull quinze rutes al voltant de la casa de colònies de La Ruca al Moianès

(Fundació Pere Tarrés) L’excursionisme és una activitat de lleure amb múltiples possibilitats educatives. Així ho entén la Fundació Pere Tarrés que ha impulsat la publicació del llibre 'Caminant per racons del Moianès'. Es tracta de 15 rutes que prenen com a referència la casa de colònies de la Ruca, i que permeten descobrir els racons més bells de la comarca del Moianès.

El rastre de les canòniques i parroquials al Moianès i Lluçanès

(Catalonia Sacra) En els acollidors altiplans del cor de Catalunya, la repoblació impulsada per Guifré el Pelós a finals del segle IX es traduí immediatament en la consagració de temples nous -alguns d’ells en indrets on ja hi havia hagut una església anterior- i en la delimitació de parròquies al servei dels pobladors antics i nouvinguts.

Un estiu entre monestirs, ermites, esglésies, basíliques i catedrals amb Catalonia Sacra

(CR) Aquest estiu CatalunyaReligió serà més a la vora que mai del patrimoni cultural de l'Església al nostre país. De la mà de Catalonia Sacra els lectors podreu descobrir catedrals, basíliques, monestirs, esglésies i ermites gràcies a una sèrie d'itineraris guiats i a la recomanació de llocs d'especial interès que es podran visitar per lliure.

Veure la fe