Vés al contingut

notícies relacionades

L’assignatura de religió musulmana, encara inexistent a Catalunya

(David Casals i Vila –CR) Petit avenç per aconseguir que a l’igual que s’ofereix una assignatura de religió catòlica o evangèlica en l’ensenyament obligatori per a les famílies que així ho demanen, passi el mateix amb la tradició musulmana, quelcom que reconeix la legislació espanyola des de 1992 però que la Generalitat segueix sense aplicar, a diferència d'altres autonomies.

Musulmans catalans peregrinen a La Meca amb la Senyera

(David Casals –CR) La Seca. La Meca. I la Vall d'Andorra. I mai millor dit: en les peregrinacions de principis d'octubre a La Meca (Àrabia Saudita), la ciutat més sagrada de l'islam, ha estat present una senyera, que ha guiat a uns 200 peregrins catalans.

Una gran mesquita només és “un desig”

(David Casals i Vila –CR) Com ha posat de manifest la polèmica sobre la mesquita de la monumental, a Barcelona no hi ha cap lloc de culte musulmà que el seu aspecte extern indiqui que allò és un oratori islàmic. Són locals, fins i tot pisos, situats als baixos d'edificis, que en alguns casos, són instal·lacions precàries i que es poden arribar a quedar petites quan hi ha molta afluència, en els grans esdeveniments.

Ramadà compartit amb els veïns del Raval

(David Casals - CR) Les quatre comunitats musulmanes del barri del Raval han institucionalitzat tota una tradició al barri que cada mes del Ramadà hi hagi un trencament del dejuni al carrer on puguin participar autoritats, comunitats d’altres religions del barri, veïns, i curiosos.

Les dones com a motor de canvi social a l'islam

(David Casals –CR) L'Islam ha entrat en una "nova era" on les dones formen part d'aquest motor de canvi social, i així ha quedat palès en les revolucions que han tingut lloc a Tuníssia, Egipte i Líbia.   

Núria de Gispert: “Cal atorgar un espai preferent al fet religiós”

(Jordi Llisterri- CR) “Creiem en la llibertat religiosa i de consciència i en la seva garantia en tota societat democràtica que aprecia la pluralitat. I creiem que cal atorgar un espai preferent i no pas residual al fet religiós”. Així va obrir la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, la Jornada sobre “Identitat, harmonia interconfessional i social” que es va celebrar dimecres passat i va “reivindicar la dimensió espiritual i transcendent de les persones”.

Veure la fe