Vés al contingut

notícies relacionades

“L’assignatura de religió consolidarà la pertinença a Catalunya dels alumnes musulmans”

(Lucía Montobbio -CR) Aquest curs escolar ha començat l’assignatura de religió islàmica a les aules catalanes. Es tracta d’una mesura que la comunitat musulmana feia temps que esperava i que, per al president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) Mohammed el Ghaidouni "consolidarà el sentiment de pertinença a Catalunya de més de 80.000 alumnes de confessió musulmana". Com és que, fins ara, no s’ha pogut impartir la matèria de religió islàmica en els centres públics de Catalunya?

Les comunitats islàmiques tanquen oratoris pel coronavirus

(CR) La Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya és una de les federacions islàmiques que dijous va recomanar aturar l’activitat dels llocs de culte o tancar-los per fer front al coronavirus. El president d’UCICAT Mohamed El Ghaidouni ha explicat a Catalunya Religió que la majoria d’oratoris i mesquites a Catalunya han tancat i convidant a fer les pregàries a casa.

Mohamed el Ghaidouni: "Necessitem un Islam que faciliti la integració"

(Glòria Barrete –CR) Aquesta setmana, entre el 15 i 16 de maig, s'inicia el mes del Ramadà d'aquest any. És el novè mes lunar del calendari islàmic i un dels cinc pilars de l'Islam junt a la professió de fe, la pregària, l'almoina i el pelegrinatge a la Meca.

El Ghaidouni: "Aquesta gent té la nostra religió segrestada"

(CR) Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) ha parlat amb Catalunya Religió per recolzar a les víctimes i els seus familiars i també per desmarcar l'Islam de la violència dels actes terroristes del passat 17 d'agost a Barcelona. El Ghaidouni afirma que "La resposta que s'ha de donar és en primer lloc com a ciutadans catalans: el rebuig d'aquests fets terroristes.

Congrés islàmic: “Les religions han de fomentar la seguretat, la cohesió i la convivència”

(Alba Sabaté —CR/Prat de Llobregat) Les Entitats religioses a Occident i la qüestió de la seguretat i la convivència. Sota aquest títol s’ha celebrat la dotzena edició del Congrés Islàmic de Catalunya, organitzada per la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCat) al Prat de Llobregat. Mohamed El Ghaidouni, president d’UCIDE Catalunya, Enric Vendrell, Director General d’Afers Religiosos i Riai Tatary, president d’UCIDE Espanya, han inaugurat aquest divendres una trobada que ha durat fins al diumenge 11.

Per una laïcitat moderna

(Jordi Llisterri -CR) El 24 d'abril de 1931, deu dies després de la proclamació de la República, el president Francesc Macià va rebre una delegació de pastors protestants. Pocs dies després també van fer una visita a Lluís Companys, llavors governador civil de Barcelona. També hi ha altres detalls històrics que il·lustren que la presència de minories religioses a Catalunya no s'ha inventat amb l'onada migratòria dels darrers anys.

Veure la fe