Vés al contingut

notícies relacionades

girona-periodistes-00

Qui paga la festa del periodisme?

MIQUEL CODOLAR –CR | La sala Miquel Diumé del Col·legi de Periodistes de Girona es va omplir aquest dimarts en una taula rodona centrada en la veritat i el periodisme per commemorar els 400 anys de la mort de sant Francesc de Sales. Aquesta frase és rigorosa, però segons el que va dir la periodista del Diari de Girona, Laura Fanals, no seria honesta, caldria afegir quina és la capacitat de la sala, on caben 25 persones.

Religió i mitjans de comunicació, una relació resolta?

(CR) Mireia Prats de TV3, Paco Niebla de l’Agència Efe, Albert Sáez de El Periódico, Miriam Díez de l’Observatori Blanquerna, i Enric Juliana de La Vanguardia. Cinc periodistes que en el seu exercici es topen amb el tema religiós. Als cinc els hem demanat com veuen aquesta relació, parlant amb els periodistes que tracten aquests temes en els mitjans generalistes, tant els que provenen de l’àmbit religiós com els que no.

La Facultat de Comunicació Blanquerna a la Santa Seu

(Blanquerna) Els alumnes del postgrau en “Comunicació Institucional i Religió a l’Era Digital”, que dirigeix la professora Míriam Díez, directora de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, van estar divendres passat a Roma on van visitar les institucions mediàtiques més rellevants de la Santa Seu.

L’Atri dels Gentils a Figueres, neutralitzar la indiferència

(CR) “Una novetat vaticana per neutralitzar l’horitzó gris de la indiferència”. Així va definir l’Atri dels Gentils la periodista i professora Miriam Diez en una trobada ahir dijous a Figueres que va centrar-se en l’origen d’aquest projecte que va sorgir arran d’una suggerència de Benet XVI el desembre del 2009 per propiciar “espais de diàleg entre creients i no creients”.

"La comunicació no pot ser un accident" en la vida de les comunitats religioses"

(David Casals/CR) Les tradicions religioses han de comunicar el que fan i això forma part de la transmissió del seu missatge, de la "revelació". Aquesta és la tesi que va exposar la periodista Míriam Díez en el Retrobament entre cristians de diferents tradicions que va organitzar aquest dissabte el Consell Ecumènic de Catalunya a Barcelona.  

Tots els angles de la religió

(El PuntAvui) "L'Observatori sobre Comunicació, Religió i Cultura de la Blanquerna es proposa potenciar la reflexió a partir de conferències, jornades, articles, congressos nacionals i internacionals, cursos d'estiu i un llarg etcètera", diu un article publicat avui al diari El PuntAvui. A més el text explica el perquè d'un observatori.

panoràmica

Veure la fe