Vés al contingut

notícies relacionades

El polèmic trasllat de les esteles-menhirs al Miracle

(Laura Mor –CR) Poc s'imaginaven des del projecte Gegants immortals del Museu Diocesà de Solsona que el trasllat de les cinc esteles-menhirs generés tant d'interès i preocupació. El Roc de la Marededéu, a El Miracle, n'és un cas singular. Lluny de restar oblidat i abandonat, s'ha mantingut com a espai d'expressió de la fe connectada a l'entorn i la natura.

Mercè Solé: “Pregar amb els salms et fa sortir de tu mateix”

(Laura Mor –CR) Què aporten els salms a la pregària? Com van ajudar a Jesús? Quina importància tenen en la Litúrgia de les Hores? El Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona ofereix un curs d'estiu amb la intenció d'aprofundir en aquesta pregària mil·lenària. Amb el títol ‘Tastar i conèixer la Litúrgia de les Hores’, la formació tindrà lloc del dilluns 3 al divendres 7 de setembre al Santuari del Miracle. Ja s'han obert les inscripcions.

Neix l'Associació d'Amics de la Casa del Miracle

(Laura Mor –CR) Volen assegurar la continuïtat del Miracle, crear una xarxa al voltant de la Casa d'Espiritualitat i d'apoderar els laics. El proper diumenge 27 de maig a la tarda es presenta en públic la nova Associació d'Amics de la Casa del Miracle a la sala Gran de l’Ajuntament de Riner.

L'Apocalipsi i Ramon Llull, al Miracle

(Abadia de Montserrat) La Casa d’Espiritualitat del Miracle, al Solsonès, ofereix aquest cap de setmana i el del 6 al 8 de maig, dos tallers de temàtica diferent. El primer, Ramon Ribera-Mariné i Antoni Pou, monjos de Montserrat, dirigiran l’activitat 'Vorejant l’ànima humana... Bíblia i Psicologia II', que estarà dedicada a 'Els visionaris de l’Apocalipsi'.

Finalitzen les obres de restauració del Santuari del Miracle

(Generalitat de Catalunya) L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha acabat una nova fase de restauració del Santuari del Miracle, a Riner. Aquesta ha consistit en l’execució de dues obres diferenciades dins del mateix conjunt: per una banda, la consolidació estructural del pati de la Casa Gran, i per l’altra, la segona fase de restauració de l’església de Santa Maria del Miracle.

Nova exposició del Sant Dubte d'Ivorra a Solsona

(Bisbat de Solsona) Aquest dilluns al vespre s'inaugura al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona l’exposició 'In dubio pro Deo, mil·lenari del Sant Dubte d’Ivorra, 1010-2010'. L’any 2010 tingué lloc la commemoració del mil·lenari del Sant Dubte, un miracle ocorregut al segle XI a la parròquia d’Ivorra, a la Segarra. Aquest fet és el que portà a la creació d’aquesta nova exposició del Museu.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe