Vés al contingut

notícies relacionades

La pobresa es cronifica malgrat que les xifres econòmiques sobreviuen a la pandèmia

(Servei Solidari) La Covid-19 ha fet repuntar els índexs de pobresa a Catalunya: un 26,3% de la població es troba en risc de pobresa o exclusió, 2,7 punts més que el 2019. Pràcticament, s'han doblat les llars amb baixa intensitat de treball, 9,8% el 2020 davant d'un 5,6% el 2019; i la privació material severa, un 6,2% el 2020 davant del 3,1% del 2019.

Càritas Barcelona demana rebaixar els productes a punt de caducar

(Càritas Barcelona) "La precarietat de l'alimentació ens interpel·la a tots". Així ho ha assegurat la cap del programa de necessitats bàsiques de Càritas Diocesana de Barcelona, Mercè Darnell, en la inauguració del nou cicle dels 'Dilluns dels drets humans' de Cristianisme i Justícia.

Càritas Catalunya impulsa una campanya per dignificar l’accés a l’alimentació

(Càritas Catalunya) Les deu Càritas amb seu a Catalunya han impulsat la campanya “Jo com tu”, una iniciativa que vol sensibilitzar a la ciutadania sobre les dificultats que tenen les persones més vulnerables per comprar allò que necessiten a la botiga més propera del seu domicili i escollir allò que volen menjar. 

Càritas continua multiplicant les ajudes a l’alimentació bàsica

(Jordi Llisterri –CR) “Volem que totes les famílies de Catalunya puguin omplir la nevera, com ho fem qualsevol de nosaltres quan anem al supermercat amb el nostres fills”. Aquesta és l’aspiració que han reiterat una vegada més des de Càritas Diocesana de Barcelona en la roda de premsa de presentació de Campanya de Nadal.

La pobresa, més enllà de les dades

(Càritas Barcelona) Amb motiu de la publicació de l’informe IDESCAT del mes de juny de 2016, l’adjunta a l’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona, Mercè Darnell, ha volgut posar una sèrie de reflexions sobre la taula.

Càritas Barcelona debat sobre l'impacte de la crisi en la pobresa

(Càritas Diocesana de Barcelona) Com ha impactat la crisi en les persones en situació de pobresa? Ha modificat l'estructura i la dinàmica de la desigualtat social? I quins són els seus efectes sobre la salut? Per debatre sobre aquestes qüestions, Càritas Diocesana de Barcelona convoca una taula rodona el proper dijous 8 d'octubre la sala d’actes de Cristianisme i Justícia.

Càritas Barcelona: "Per ser considerat 'estadísticament' pobre cada vegada cal ser-ho més"

(Mercè Darnell –Càritas Barcelona) Les dades publicades aquest mes de juliol de 2015 per l’IDESCAT (Institut Estadística de Catalunya) indiquen que al 2014 el 20,9% de la població catalana estava en situació de pobresa relativa, és a dir, les que cobren menys del 60% de la renda mitjana. Això vol dir que el 20,9% dels catalans i catalanes cobren menys de 9.767 euros a l’any per una persona (20.512 euros si és parella amb dos fills).

Càritas Barcelona tanca el cicle de reflexions entorn del voluntariat

(Càritas Barcelona) Més de 80 voluntaris van assistir dimecres a l'última conferència del Cicle de reflexions entorn de l'experiència del voluntariat, sota el títol 'Què fem i cap a on anem. L'acció social de Càritas avui: accions, projectes i reptes de futur', impartida per Mercè Darnell, responsable de l'àrea de Programes i Serveis de Càritas Diocesana de Barcelona i professora universitària de Treball Social.

Veure la fe