Vés al contingut

notícies relacionades

El Memorial Cassià Just reconeix el compromís cristià amb els Drets Humans

(Jordi Llisterri –CR) La sala d’actes del Palau de la Generalitat ha acollit aquest dijous el lliurament de la 8a edició del Memorial Cassià Just que promou la direcció general d’Afers Religiosos. Com ja s’havia anunciat l’any passat, sense que es pogués fer el lliurament, el premi ha estat per Federació Internacional de l’Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura (FIACAT), una entitat ecumènica que treballa per l’abolició de la tortura i la pena de mort.

Cristians per l’Abolició de la Tortura, premi Memorial Cassià Just 2020

(Departament de Justícia) La Direcció General d’Afers Religiosos ha atorgat el 8è Memorial Cassià Just a la Federació Internacional de l’Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura (FIACAT), que treballa per l’abolició de la tortura i la pena de mort i per la defensa de la llibertat religiosa i de consciència al món.

21 candidatures competeixen pel VII Memorial Cassià Just

(Direcció General d'Afers Religiosos) En la setena edició del Memorial Cassià Just, s’han rebut 21 candidatures, de les quals 10 corresponen a persones i les altres 11 a entitats. També és destacable la desena de sol·licituds que presenten candidats estrangers o internacionals.

El dominic Jean Jacques Perénnès rep el VI Memorial Cassià Just

(Generalitat de Catalunya) El clergue francès Jean Jacques Perénnès ha estat reconegut amb el VI Memorial Cassià Just, segons ha acordat aquesta setmana el jurat designat per la Generalitat de Catalunya per a l’edició d’enguany. El Memorial Cassià Just té per objecte reconèixer el treball de persones, entitats o institucions en favor de la construcció d’un espai comú de respecte a la llibertat religiosa, de foment del diàleg i de la relació entre les diferents confessions religioses, així com de difusió de la diversitat religiosa.

Obertes les candidatures al sisè Memorial Cassià Just

(Direcció General d'Afers Religiosos) El proper dimecres 6 d'octubre finalitza el termini per a presentar candidatures al VI Memorial Cassià Just. Les bases per la que es regeix el guardó s’han modificat per ampliar el ventall de possibles guardonats. En aquesta edició es podrà premiar persones, entitats, institucions, ens locals catalans, mitjans de comunicació i professionals de mitjans de comunicació.

AUDIR, premi Cassià Just: "El repte ara és fer arribar el diàleg als qui no volen dialogar"

(Glòria Barrete –CR) Entendre la diversitat religiosa com a possibilitat de creixement i enriquiment humà i no pas com una amenaça va marcar fa quinze anys els inicis fundacionals de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR). D'un grup de diàleg interreligiós inicial s'ha passat a vint-i-tres grups a tot el país, incloent Alacant, Perpinyà i Andorra.

panoràmica

Veure la fe