Vés al contingut

notícies relacionades

L’Església catalana se suma a la Trobada Mundial de Famílies

(CR) La Trobada Mundial de Famílies, que celebra l’Església cada tres anys, arriba a la seva desena edició i enguany serà del 22 al 26 de juny. Sota el lema triat pel papa Francesc ‘L’amor familiar: vocació i camí de santedat’, la trobada prendrà, per primer cop, un caire “multicèntric”. En aquest sentit, des del Secretariat Diocesà de Pastoral Familiar expliquen que “no serà acte distant” sinó que se celebrarà a cada diòcesi “en comunió amb Roma”. La icona oficial de la trobada és una creació del jesuïta Marko Rupnik. 

Els bisbes parlen de la vida de l'Església

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de la banalitat del bé, de Carles de Foucauld, d’estar al costat dels qui pateixen, del matrimoni sostenible, de l’educació dels fills, de la festa de la Càtedra de sant Pere, del recent estudi de Càritas-FOESSA, de contemplar la vida amb ulls diferents i d’estimar els enemics.

“L’amor en la família no es blinda contra les desgràcies”

(Laura Mor –CR) Diuen que “el sant Pare va com una moto” i reconeixen que els resulta difícil seguir-li el ritme. El Secretariat de Pastoral Familiar de la diòcesi de Barcelona han fet feina des que el papa Francesc va publicar fa cinc anys l’exhortació Amoris Laetitia. Però constaten que la proposta és molt ambiciosa i que demana una major implicació.

L’Església pot beneir les parelles homosexuals?

(CR/Vatican News) La Congregació per a la Doctrina de la Fe ha contestat amb una negativa a aquesta pregunta. “L’Església disposa del poder per impartir la benedicció a unions de persones del mateix sexe?”. Segons el Vaticà, no.

Francesc Riu: “El missatge del papa té molts més destinataris que els qui el llegeixen”

(Laura Mor –CR) “Siguem sincers: l’Església no ha estat prou sensible als canvis socials dels darrers temps”. El salesià Francesc Riu s’ha referit així als reptes en la pastoral familiar. Ho ha fet durant la presentació del llibre ‘Exhortació del papa Francesc L’alegria de l’amor. Lectura i comentari’, publicat per Edebé, que ha tingut lloc aquest divendres a la sala de premsa de l’Arquebisbat de Barcelona.

La família del Pare Manyanet parlarà sobre adolescents i transmissió de la fe

(Família del Pare Manyanet) El proper dissabte dia 17 l'ONG Manyanet Solidari dels Fills de la Sagrada Família, la família del Pare Manyanet, convoquen la setena jornada bianual sobre matrimoni i família. L'acte tindrà lloc al col·legi Pare Manyanet de Les Corts a Barcelona i coincideix amb el debat del sínode sobre la família.

panoràmica

Veure la fe