Vés al contingut

notícies relacionades

Josep M. Ràfols: “No ens podem permetre tenir la desaparició del bisbe Irurita sense resoldre”

(Jordi Llisterri –CR) Probablement serà el llibre definitiu sobre la desaparició del bisbe Manuel Irurita. Han passat més de 80 anys de la seva mort, ha tingut un procés de beatificació inacabat que ha durat dècades i encara no s’havia aclarit què havia passat amb el bisbe de Barcelona. Un bisbe enterrat amb honors de màrtir a la catedral però que hi ha testimonis que diuen haver-lo vist viu tres anys després de la seu suposat assassinat.

Cardenal Amato: "Cada cinc minuts maten un cristià"

(Jordi Llisterri -CR/Girona) "Ha passat el temps de la persecució dels cristians?". És la pregunta que s'ha fet el cardenal Angelo Amato en la beatificació que s'ha celebrat aquest dissabte a Girona de tres religioses assassinades durant la Guerra Civil.

"Abans del seu martiri les germanes ja es mereixien la beatificació"

(Glòria Barrete –CR) Fidela, Josefa i Facunda van morir assassinades l'agost de 1936 durant la persecució religiosa. Eren religioses de Sant Josep que dedicaven la seva missió a la cura dels malalts en hospitals i a domicili. Amb 67, 35 i 60 anys d'edat, les dues primeres van morir a Xeresa –València–, i la darrera a Barcelona.

26 caputxins catalans proclamats beats: herència d'una fe entregada

(CR / Caputxins) En esclatar la revolució anarquista que va acompanyar l'inici de la Guerra Civil, els frares dels convents de Catalunya es van haver de dispersar, i es van trobar, com tots els altres religiosos o capellans, sent objecte d'una autèntica cacera que va incloure registres a moltes cases particulars, amenaces a parents dels frares, delacions, etc... Alguns d'ells foren assassinats en grup, la majoria sols.

Veure la fe